Степан Ромашкін

Степан Ромашкін

журналіст, кореспондент, оглядач, RvNews

Чи подружаться обласні депутати з головою?

07.09.2016 13:19   Джерело: RvNews
Автор : Степан Ромашкін

Завтра стартує черговий театральний сезон спікеріади в обласній раді, який обіцяє громадськості краю захопливе видовище з обрання нового очільника органу самоврядування Рівненщини. Інтриги до очікуваної політичної трагікомедії додає роздування значущості події місцевими мас-медіа, які в один голос запевняють, що найближча сесія облради буде «гарячою» і, не виключено, скандальною.

Такі прогнози – небезпідставні, якщо згадати пікети, блокування трибуни, скандали і навіть бійки, що супроводжували процедуру обрання двох попередніх голів облради. Щоправда, якщо в першому випадку крісло голови облради в результаті хитросплетених підкилимних домовленостей на столичному рівні дісталося радикалові Володимиру Ковальчуку, то призначення Олександра Корнійчука, говорячи театральною мовою, було схоже на двірцевий переворот. Досхочу насмішивши люд комедією з судами, демонстративними дитячими розбірками Володимира Ковальчука з Олександром Корнійчуком на тему, чия це пісочниця (тобто хто з них легітимний господар кабінету голови облради), обоє, здавалося, прозріли. А відтак, написавши заяви про звільнення за власним бажанням, виступили зі спільною заявою про те, що відмовляються від посади заради миру в облраді.

Що ж, на цій трагікомедії, мабуть, можна було б поставити крапку, коли б не став надбанням громадськості список кандидатів на голову обласної ради, який нині активно обговорюється в політичних кулуарах. З числа головних героїв, тобто реальних претендентів, називають три прізвища. Серед них – все той же Олександр Корнійчук від БПП «Солідарність», який має намір вдруге ввійти в ту саму річку. Принаймні, на його кандидатурі, подейкують, наполягає екс-губернатор Віталій Чугунніков, який з невідомих причин відмовився від власних амбіційних планів, але вирішив будь-що утримати владу в краї руками свого ставленика.

До такого ж маневру, як дехто твердить, вдався ще один учорашній претендент на посаду голови облради від президентської партії – Юрій Благодир. Він начебто лобіює кандидатуру представниці «Батьківщини» Ксенії Павловської. Мабуть, не варто переповідати всі аргументи, якими апелюють прихильники і противники пані Павловської, вважаючи посаду очільника голови облради для неї якщо не трампліном до Верховної Ради, то плацдармом для її будівельного бізнесу, який депутатка розгорнула в Києві. Який зиск із цього Юрію Благодиру, знає лише Бог, він і пані Павловська.

І вже зовсім несподівано у списку кандидатів вигулькнув депутат облради від «Батьківщини», головний лікар Здолбунівської центральної районної лікарні Владислав Сухляк. Можливо, він і є тим джокером, який стане очільником обласної ради і подружить депутатів з головою?

Дивно одне, що в боротьбу за крісло голови облради не вв’язуються представники «Свободи» і Радикальної партії. Ну, ще можна збагнути свободівця Олексія Бучинського, який своєю «золотою акцією» виторгував собі посаду заступника і цілком зручно себе на ній почуває. А що радикали? Не виключено, що сценаристи чергового театрально-політичного сезону приготували для глядача-громадськості якісь сюрпризи.

 

Віктор САМЧУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews