Олександр Доній

Олександр Доній

громадський діяч, Народний депутат України 6-7 скликання, керівник арт-об’єднання "Остання барикада"

Чи варто вбивати всіх порушників? А якщо Ви порушник?

14.02.2016 11:43   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Олександр Доній

Я категоричний противник вживання алкоголю за кермом в нашій країні.Знаю приклади інших європейських країн,де це не призводе до надмірної кількості аварій, а у нас , вважаю, поки що культура поведінки за кермом така,що алкоголь повинен бути недозволений водіям взагалі.Я багато років сварився зі своїми приятелями через їхні звички сідати за кермо п'яними.Мої аргументи,що вони ставлять під загрозу не лише власне життя, а і життя інших(пішоходів, водіїв) вони брати не хотіли.Взялися за голову і змінили своє ставлення до алкоголю за кермом лише після того, як загинув наш спільний приятель Ігор Пелих.Загинув пасажиром автівки, в якій поверталися з клубу, і де за кермом був один з учасників вечірки-п'яний(який якраз вижив).


Та чи це означає,що приятелів , які не хотіли мене слухати, і продовжували вживати алкоголь за кермом треба вбивати?


Читаю у стрічці хвилю позитивних відгуків щодо вбивства "п'яного мажора" в автомобілі, який не зупинився на вимогу поліції.


Мене здивувала не версії поліції(хоча вони змінювалися), а суцільний одобрямс вбивству. Це означає,що суспільство дуже хворе на агресію.


"Мажор" виявився хлопцем з Боярки, який вчився там в аграрному коледжі. Ви багато знаєте мажорів , які вчаться в аграрних коледжах? Щодо швидкості авто казати не буду-не бачив тих перегонів, та якщо швидкість в авітівки була 190 км, то яка швидкість була в автівок поліції(і чи здатні вони взагалі розвивати таку швидкість?).


Та ще раз, питання не у версіях поліції.бо на жаль, життя навчило не дуже довіряти правоохоронним органам). Питання , чому в данній конкретній ситуації громадська думка в своїй масі виправдовує вбивство? Водій та пасажири вчинили наїзд на людей і зникли з місця події(це був би ганебний вчинок, і привід для жорстокого покарання)? Ні.


Водій та пасажири вчинили пограбування та тікали з місця пограбування? Ні.


То що? Їхали швидко? Погоджуюсь, це неправильно. Та чи це привід стріляти? Та ще й так,що вбивати пасажира? А чи були зроблені всі заходи по блокуванню автівки БЕЗ СТРІЛЬБИ???


Та найбільше питання-чи це привід виправдовувати таке вбивство?


В мене питаня тоді до тих,хто виправдовує вбивство пасажира за те,що машина не зупинилася на вимогу. Більшість людей у моїй стрічці брали участь у Майдані.Або, принаймні, співчували. А Ви недалеко пішли від тих,хто виправдовував стрілянину Беркуту по нас? Ну, ми ж теж були "порушниками" з точки зору тодішньої міліції. І теж не розходилися і не зупинялися. То що, по нас було правильно стріляти?


Комусь може здатися таке порівняння некоректним.Як же-там на Майдані, боротьба за свободу, тут на трасі-дурне раллі.


Та питання у ціні життя. Хто і чому випрадовує, коли цю найбільшу цінність-життя-забирають.


Алкоголь за кермом-зло. Та забрати чиєсь життя-ще більше зло. А от агресія в суспільстві-це зло, яке руйнує націю, всю націю-і порушників, і невинних.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі