Де на Рівненщині найзабрудненіше повітря?

22.09.2016 12:16   Джерело: Радіо Трек
Опубліковано : Степан Ромашкін

Особлива задимленість, в тому числі і в Рівному, спостерігалася з 15 вересня

У цей період рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я зафіксував перевищення концентрації сірчистого ангідриду, тобто, продуктів спалення, в два рази. Найгірша ситуація була в Костопільському і Сарненському районах.

В обласному центрі найбільш забруднений центр міста - вулиця Театральна і Карнаухова. Натомість, на Ювілейному та Північному, попри масове звернення людей, забруднення помірне.

Спеціалісти кажуть, що навіть незначне перевищення цих продуктів спалення особливо впливає на людей із серцевими та легеневими хворобами. Тож директор рівненської метеостанції Богдан Масовець запропонував звернутися обласним депутатам до Верховної Ради, аби вони переглянули законодавство і збільшили штрафи за забруднення екології, в тому числі, і за спалювання післяжнивних залишків, адже зараз максимальний штраф за це правопорушення складає 340 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Радіо Трек