Делієв привіз у Рівне вже другу виставку

04.02.2016 10:04   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


У рівненській галереї сьогодні відбулась презентація виставки Георгія Делієва.Ювілейна збірка картин під назвою "Рівно 20" ніби символічно вперше на Західній Україні відбулась саме у Рівному. 

Комік із "Маски-шоу" ділиться теплими враженнями від відвідин міста і запевняє, що його тут завжди зустрічають з особливою теплотою. 

Роботи, котрі представлені у мистецькій галереї "Євро-Арт", це всі картини автора за останні два роки. Перша виставка Георгія Делієва, представлена у Рівному, охопила творчий шлях митця за останні десять років, ця ж, як запенив автор, - лише нові. 

- Два роки назад у Рівному була перша моя виставка. Доволі успішна, на мою думку. У галереї панує якась дуже хороша енергія. Сподіваюсь, що і зараз все пройде так само добре і успішно,  - зазначив Георгій Делієв. 

На гучну культурну подію міста відгукнулось чимало рівнян, творчих людей, чи просто поціновувачів живопису. 

Поет Андрій Пермяков зачитав вірш не новий, зізнається автор, але спеціально написаний для конкурсу, У поезії, присвяченій Георгієві Делієву, Андрій Пермяков вправно "жонглював" словами і приємно вразив автора художника. 

Мистецький тур картин Георгія Делієва передбачає відвідати 28 міст України. Попри напругу і нестабільність   державі, запевняє автор, люди хочуть чогось хорошого і світлого, приємних відчуттів і яскравих кольорів. Саме з такою світлою метою мандруватиме виставка містами країни. 

Поєднання непоєднуваного - це ще одна відокремлена тематично підбірка картин Делієва. Неординаність натюрмортів об`єднує - годинник і ніж, годинник і склянку. 

Лариса Костюк зазначила, що досить сміливим є автопортрет з левом на зеленому фоні. Зображення автора зі своїм твором - це відлуння та відображення попередньої картини, на якій дорослий лев зображений із відведеним поглядом убік. 

- Зробити автопортрет - це дуже сміливо. Розкосі динамічні мазки лева вказують на майстерність та вишуканість художника, - зауважила Лариса Костюк. 

Експозиція умовно поділена на кілька зон, де картини відрізняються за тематикою. Серед найінтимніших - оголене жіноче тіло дружини. 

В іншому закутку - анімалістичні мотиви, які малювались з натури, розповідає Георгій Делієв. Варто виокремити неординарність кольорів, на фоні яких зображені тварини.

Окрема локальна частина - це пейзажі. За ними можна спостерігати за мандрівками художника, і навіть вивчати географію, зазначила Лариса Костюк. Ці зображення є точними фотографічними зображеннями відвіданих країн.

- Ми помітили, що на корейських пейзажах зображені чоловіки, а на японських - жіночі статури, - додає Лариса Костюк.

 - Цілий портретний арсенал побратимів по театральному мистецтві, безперечно, заслуговує уваги. Адже диво-дивне, оскільки ця імітація нагородження, - каже куратор виставки.

Зрештою, відомий комік , художник, режисер та народинй артист України Георгій Делієв зізнається, що у Рівному йому допомогли краще зрозуміти свої твори. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info