Думановського збирються судити

06.01.2016 14:06   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Семен Палій

Звільненого лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Костянтина Думановського можуть судити за неналежне виконання службових обов’язків. Нагадаємо, медика звинувачують у смерті 5-річного Миколи Антонюка.

Думановського звільнили, але батьки загиблого хлопчика вимагають покарати його, тому й готують матеріали справи. За словами адвоката Ярослава Коноплястого, зараз очікують висновки судово-медичної експертизи з Волині. Відповідні документи передадуть слідству, яке ведуть рівненські правоохоронці.

- Суд має бути точно. Головне для нас, щоб справу довели до суду. Ми чекаємо висновків експертиз, - каже адвокат сім’ї Антонюків. – В те, що лікарі намагаються якось «відмазати» Думановського, в це не вірю. Це була сакральна жертва. Думаю, що до кінця зими буде суд. Не виключаю, що при розгляді цієї справи, виявлять порушення щодо інших лікарів. Вже допитані люди, проведені експертизи. А взагалі готується бомба. Нам стало відомо, що на Думановського-старшого був складений адмінпротокол. Він своєму сину регулярно піднімав зарплату. Але Думановський-старший був виправданий одним одіозним рівненським суддею. Ми зараз думаємо, як це все подати.

Інформація, про яку говорить адвокат батьків загиблого хлопчика, була розповсюджена рівненською волонтеркою Мар’яною Ревою, в якій говориться про те, що керівництво намагається приховати вину Костянтина Думановського.

- Маємо важливу інформацію від лікарів обласної дитячої лікарні!
З метою відмазати від провини за смерть дитини одного сумнозвісного лікаря, керівництво обласного управління охорони здоров`я намагається "розмазати" провину по кількох лікарях лікарні, щоб потім на суді його адвокати мали змогу розповідати про системні проблеми - "чого ж ви доколупались лише до одного хірурга". Для цього керівництво управління охорони здоров`я вже підготувало документи, на підставі яких вже керівник лікарні винесе догани іншим лікарям.
Можете навіть не сумніватись, що медичні чиновники зроблять все аби відмазати саме винного, нехай і ціною репутації інших порядних лікарів.
Всіх активістів і журналістів закликаю тримати руку на пульсі і не допустити такої ганебної розв`язки
, - написала Мар`яна Рева. 

Жодних розлогих коментарів з цього приводу головний лікар РОДЛ Віталій Бойко не дає: «Нічого не чув про догани. Мабуть, що буде проведена відповідна перевірка, за результатами якої приймуть об’єктивне рішення. Я впевнений в тому, що обласне управління прийме чітке та незаангажоване рішення. А про зібрання комісії це хай вам краще в обласному управлінні розкажуть, - заявив він. 

Також портал «ЧаРівне.інфо» звернувся за роз’ясненнями до начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, який зазначив, що випадок у Рівненській дитячій лікарня буде розглянутий на комісії Міністерства охорони здоров`я. Але про дату йому стане відомо згодом: 

- Керівництво закладу саме приймає рішення, кому виносити догани, якщо є підстави. Це перше. Друге: жодних кінцевих висновків комісій ще немає, тому немає кінцевого рішення по цим питанням. Третє: МОЗ України провело комісію. Але питання цього випадку в дитячій лікарні знявся з порядку денного. Воно буде перенесено на наступну комісію. Про це нас повідомлять, - каже Юрій Осіпчук. – Зі своєї сторони ми можемо дати експертний висновок про рівень надання якості медичної допомоги цьому хлопчику. А вже правоохоронні органи мають давати всі інші висновки та інші результати розслідування.

На фото Віталій Бойко та Юрій Осіпчук

Нагадаємо, 5-річного Миколку доставили у лікарню з болем у животі з підозрою на апендицит. Костянтин Думановський наказав чекати до ранку. Після чотирьох годин перебування у лікарні дитина померла, в довідці вказувалося, шо причиною смерті є гостра респіраторна вірусна інфекція, хоча рідні впевнені в іншому діагнозі. Батьки хлопчика вимагають покарати лікаря за бездіяльність. БАТЬКИ ЗАГИБЛОГО 5-РІЧНОГО ХЛОПЧИКА ВИМАГАЮТЬ ПОКАРАННЯ ДУМАНОВСЬКОГО


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info