Екс-«регіонали» погрожують влаштувати на Рівненщині «ще одне Мукачево» (ВІДЕО)

28.08.2015 15:29   Джерело: ВСЕ
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото з відкритих джерел

популярне


Через публікацію, яка з’явилася в одній із Костопільських газет, розгорівся скандал, який перейшов у погрози "зробити ще одне Мукачево" у місті. Екс-"регіоналів" так обурив аналітичний матеріал у газеті, що одному зі співвласників тижневика пригрозили фізичною розправою, окрім того, заявили, що зберуть позачергову сесію райради та ініціюватимуть перевірку господарської діяльності на підприємстві, яке він очолює.

 

Мова йде про публікацію у газеті "Костопільщина 21 сторіччя" під назвою "Хто у райраді фарбований лис, або люди, які грають в ігри". Перед початком виборчих перегонів у тижневику почала виходити серія публікацій, у яких аналізують діяльність депутатів місцевих рад району. Йдеться також про обіцянки, які давали обранці перед виборами та їх виконання.

 

Окрім того, журналісти розповіли про депутатів, котрі не дотрималися ідеології, з якою прийшли у райраду, та найбільших перебіжчиків по партіях. Серед них депутат Костопілської райради Руслан Потапчук та його дружина. Обранець раніше був керівником фракції "Партії регіонів", хоча і обирався від "Сильної України", йдеться у публікації. У 2010 році він перейшов до фракції "Партії регіонів". Під час Революції Гідності у січні 2014 року приєднався до "Народної ради", а уже у 2015 році дехто з екс-"регіоналів" у райраді долучився до  депутатської групи "За розвиток Костопільщини".

 

До радакції сайту "ВСЕ" потрапив аудіозапис телефонної розмови людини з голосом подібним до одного зі співвласників газети Андрія Юзича чоловіка з голосом схожим на депутата Костопільської райради Руслана Потапчука. В цій розмові останній погрожував Рівненським "Правим сектором" і перевіркою господарської діяльності Андрія Юзича на підприємстві, де він працює директором, через публікацію в газеті.

 

Фрагмент із розмови Руслана Потапчука з Андрієм Юзичем

 

- Ти ще не знаєш, чим це все закінчиться, - каже у телефонній розмові Руслан Потапчук. – Сьогодні вже "Правий сектор" збирається, була розмова у Рівному з Ковалем, завтра вони приїжджають, чи на коли вони там… Дзвонили сьогодні до мене. Там буде друге Мукачево в Костополі. Ми, депутати районної ради, збираємо позачергову сесію разом із міською радою, раз така ситуація. Будемо приймати рішення щодо вашого заводу… Понаприймаємо рішення на рівні районної ради, понаправляємо тобі запити про перевірку підприємства, багато всяких буде нюансів через якусь (нецензурний вислів) газету.

 

Разом із тим сам Роман Коваль зазначив, що не знає, хто такий Руслан Потапчук, у Костопіль "Правий сектор" не збирається і такої розмови з депутатом ніколи не мав.

 

Ми зателефонували і Руслану Потапчуку, щоби поцікавитися, що так обурило його в аналітичному матеріалі тижневика. Пояснити це чоловік пообіцяв пізніше, бо, мовляв, зайнятий, втім пізніше вже не зміг згадати, про яку публікацію йде мова. Щодо "Правого сектора" заявив, що ніколи такого не говорив Юзичу. Після того, як ми дали прослухати аудіозапис розмови, депутат завив, що… то не він. Тут варто наголосити, що під час запису  розмови телефон автоматично зберігає номери співрозмовників, власне, ними і підписується аудіофайл. До слова, у самій розмові, Андрій Юзич звертається до співрозмовника на ім’я Руслан.

 

Певно, зрозумівши, що відмовлятися від своїх слів немає сенсу, адже є запис, через декілька годин, Руслан Потапчук перетелефонував до редакцій сайту "ВСЕ" і повідомив, що насправді то запис розмови з ним, просто одразу не зрозумів, про що мова. Втім категорично заперечує те, що говорив раніше Андрію Юзичу про "Правий сектор" та Романа Коваля. А про публікацію в газеті, мовляв, пригадати не може...

 

 

Як виявилося, погрози "Правим сектором" – справжнісінький фарс. Втім таки ініціювати перевірку на заводі та створити проблеми у бізнесі депутат може, адже "насолили" наші колеги своїм матеріалом не лише Руслану Потапчуку, а й іншим депутатам, які мають схожу політичну поведінку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ