Євгенович і діти: чому мер Рівного зі скандалами "піариться" на дітях

05.12.2015 14:57   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Ймовірно, Володимир Євгенович, у дитинстві мріяв стати Дідом Морозом. Однак перекваліфікуватися із комунальника в доброго сивочолого дідуся не вийшло. Тому змушений був податися у мери. Та спроб проводити більше часу з дітьми не полишає. Особливо, коли на камеру їх можна пообнімати, почастувати цукерками. Хоч і простроченими. Бо ж тільки діти можуть беззаперечно вірити казочкам, які регулярно розповідає мер Рівного Володимир Євгенович Хомко. От тільки з дітьми теж бувають свої ексцеси. Варто зауважити, що своїм бажанням попіаритися він вже вдруге ставить у незручне становище нічому невинних батьків та педагогів.

Перший казус трапився під час відвідин підліткового клубу «Омега». Хомко разом з вихованцями підліткового клубу  вирішив на камери позапускати ракети, присмачити все це казочками про неймовірну допомогу клубу.

 

Все б нічого, але… Авіамоделі, ракети діти збирають за власні кошти, поїздки на змагання оплачують батьки. У клуб не купували нового обладнання, встановили ліміти на використання електрики. А вихователі і згадувати не хочуть про Володимира Євгеновича. Не любить вихователів і міський голова. Він в особистій розмові зі мною в січні 2015 року підкреслив, що не збирається виділяти додаткових коштів на «Омегу», мовляв вони і так забагато хочуть. Ні прохання, ні пропозиції – не допомогли. Знайти 10 тисяч для дітей виявилось складніше ніж виділити майже 500 тисяч гривень комунальній газеті «7 днів» та ще 360 тисяч на власні передачі в рамках програми розвитку інформаційного простору. Та тому що піар важливіше ніж діти. А дітям вистачить. Та тому, що після мого поста в Facebook підлеглі Хомка по-комсомольськи «нагнули» колектив цілого підліткового клубу. В результаті в тій же комунальній газеті «7 днів» оперативно опублікували цікавий пасквіль «Мовляв, Дюг такий перетакий, брехун. А Хомко золото». І що, що - опублікували без коментаря? На щотижневих «планьорках» міський голова не дає завдання брати коментарі в когось, крім нього самого Хомка. А от вітання від міського голови – це те без чого не обходиться жоден номер. І оплачують все це платники податків з власної кишені. Але про це я ще напишу окреме дослідження.

Другий прокол міського голови трапився вже після виборів. Мабуть, Хомко рідко спілкується з донькою, інакше б вона розповіла йому, що в США та Європі діти раді бачити на своїх святах аніматорів, клоунів, героїв фільмів, у якості послів доброї волі - відомих акторів, спортсменів. А дідусь пенсійного віку в камізельці, ну зовсім не схожий на Джека Горобця, Володимира Кличка чи Тіну Кароль. Відповідно, «кусочок щастя» від нього це не «кусочек», а так, для дітей формальність. Ну може ще підкуп. Це в Росії всіх хочуть бути як "путін", а Володимир Володимирович Хуліо цілує хлопчиків в оголений живіт. Але ж ми не в Росії. І навіть не радянському союзі, як думає міський голова Рівного.  Тай він сам не перший секретар ЦК партії.

Якби Володимир Хомко все це розумів, то і не трапилося б тієї ситуації 2 грудня в центрі  «Особлива дитина». Але маємо, те що маємо. Міський голова на дитячому святі хвацько і на камери роздавав дітям солодощі з коробки з-під офісного паперу. Чому на камери? Оцініть, як гарно видно в сюжеті мерську благодійність. Питання є?

 

Тільки от після цього почались "накладки". Батьки з’ясували, що у багатьох цукерочок вийшов термін придатності.

Вони негайно звернулись до наших журналістів зі скаргою. Також розмістили інформацію в одній соціальній мережі.

 

 Батьки обурені та налякані. Скаржитися відкрито бояться. Справді бояться. Мабуть, пам’ятають ту ситуацію з «Омегою». Де гарантії, що після цього у їхній дітей та вихователів центру не почнуться проблеми?

А вони вже почались. Тому, що підлеглі Володимира Євгеновича та і він сам не тільки не намагаються розібратися у ситуації, а й одразу перейшли до погроз. Сьогодні у телефлонній розмові з журналістами сайту начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого комітету Рівненської міської ради Олесь Лопачук відкрито висловлював обурення публікацією

- У вас є підтвердження? Ні? Якщо таке було, то чому ніхто не каже з прізвищем, ім’ям? Ми б перевірили. А так, якщо я на заборі напишу "що ти їсиш дітей", то, що ти мені це коментуватимеш? Так само і ви написали. "В контакті" - це не джерело інформації. Або знімайте інформацію, або давайте підтвердження, бо ми будемо готувати позов до суду. Я ніяких коментарів тобі не даватиму, тут немає, що коментувати, це ви мали перевірити. Все що я кажу, це не для публікації, а в приватній розмові тобі. Не пиши це, бо будемо судитися. Зараз ми вже дали завдання відфотографувати всі коробки, солодощі, які там були дати. Буде розсилка міської ради - побачиш. Я нічого не коментуватиму.

Власне пану Олесю як чиновнику варто було б спочатку повчитися правилам вихованості. Тому, що небезпідставно вважаємо, що міські посадовці можу погрожувати батькам та тиснути на них. Це по-друге. Крім того, очільнику міста для початку варто було б пояснити, де взялись ті солодощі, за чий кошт вони куплені. І яка була нагальна потреба роздавати їх саме міському голові? Це по-третє. І ще на якій підставі ви, чиновники даєте вказівки, фотографувати коробки? Не забудьте сфотографувати коробку з під паперу – там обов’язково має бути вказаний термін придатності цукерок. Може ще дасте дітям вказівку дістати з смітника обгортки і прострочені шоколадки?

Сподіваємося, цього разу обійдемося без відкритих звернень колективу на адресу Дюга, чи будемо "по старінке" ?

Володимир Євгенович, Ви б закінчували займатися фігнею, чи ні? А то куди я не копну, з якого приводу запит не зроблю – скрізь зловживання ваших підлеглих. Ви вже розібрались із підприємницькою діяльністю своїх підлеглих комунальників? Ні? Знову все за Вас громада має робити.

Яка там ваша улюблена цитата? Кажете: «Ви почитайте, що Дюг пише!» Почитайте, корисно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua