Олег Завадський

Олег Завадський

підприємець, громадський діяч, блогер

Гімназія Франка вкантактє. Мені це сниться?

01.02.2016 11:14   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Олег Завадський

Отримав ще один неприємний моральний удар. Після банківської системи, про яку тільки планую написати, мене по голові важким смердячим мішком (най не кажу із чим) вдарила гімназія, де вчаться двоє із трьох моїх дітей. Може цей доволі непристойний вступ відлякає культурних вчителів від читання даного тексту, чим я применшу потенційні конфлікти, особливо із дітьми…


Вже сотні разів піднімалося питання про присутність та активне корисутвання ворожими, себто російськими, соцмережами громадянами України. Не просто громадянами, а україномовними, і не просто україномовними, а Галичанами, затятими націоналістами та інтеліґентами, котрі так люблять файно побалакати про москалів та запроданців, про ріжне бидло та граматичні помилки на дорожніх знаках… Так от знайте, що не дивлячись на численні заяви, гучні і красномовні, після багатьох прохань не тільки окремої частини батьків, а й навіть викладачів і директора гімназії, **основною соціальною мережею Української гімназії ім. Франка є ВКАНТАКТЄ**! А як звучить, як пасує позасторічна історія та імена знаменитих випускників, ця невід’ємна частинка життя нашого славного міста до цієї брутальної гопницької мережі. І там не просто спілкуються учні на різні високопарні теми, на зразок того в кого останніший айфон, в чийого тата найчорніший лендкрузер, хто найдовше ковзався в буковелі і викурив найбільше число електронних сигарет, не знімаючи із себе останню модель костюму від знаменитого кутюр’є Адольфа Дасслера (). У вкантактєї вчителі дають дітям домашні завдання! Не всі, не скажу, але є. Нам доводилося навіть залагоджувати це питання і пояснювати, чому наші діти не користуются вкантактєм. А останнім поштовхом до цієї писанини стало моє випадкове відвідання офіційного сайту гімназії http://gimnasium.in.ua/, де не головній сторінці красуєтся, аж виблискує, як най не кажу що і в кого, логотип вкантактє. Так-так, я заскрінив цей жах: логотип вкантактє є найбільшим із усіх присутніх на сторінці і десь рази в чотири більший за емблему самої гімназії. Цим просто все сказано.


Якщо хтось це читає, то тоді хтось напевне і скаже: а що тут такого страшного? Нижче даю мінімум, всього чотири коротких абзаци для пояснення того, що здавалося б таким зрозумілим. **Соцмережа це…**

**1. Цивілізаційний вибір**. Вкантактє - це інформаційне і культурне і навіть духовне поле рускава міра. Вони недаремно не приєднуютсья основною своєю масою до західних мереж, адже вони для них чужі! Додатковою спокусою є вільний доступ до піратського контенту, звичайно ж. Проте, чи Вам це подобається чи ні, але якщо Ви в вкантактє, Ви в русскам мірє, Ви, практично, москаль. А українці належать до європейської, до західної цивілізації! Якщу комусь це не подобаєтсья, у нас вільна країна - ласкаво просимо спакуватися і переїхати.
**2. Безпека.** Вкантактє знаходиться юридично і фізично в Росії. А ФСБ навіть Фейсбук хотіли забанити через те, що їхні сервери не лежать на території РФ. Тільки вдумайтеся і здогадайтеся із трьох разів, для чого ФСБ сервери на терфиторії РФ.
**3. Економіка.** Так, на соцмережах заробляють гроші. Не буду зараз розповідати яким чином, адже всі розуміють, що сотні мільйонів доларів ніхто не вкладає в благо дати діткам полайкати селфики з песиками. Тож набагато краще дати заробити американцям, чиї податки йдуть на розробку і виготовлення нової зброї, котра завжди прямо чи опосередковано націлена на нашого ворога, ніж Росії, де полоивну вкрадуть, але друга половина таки буде у нас стріляти! Крім того, не факт що й Ви якось не подастеся до Америки за кращим життям, приємно буде бачити гарні дороги, збудовані й за Ваші гроші.
**4. Національна свідомість.** Квантактє - це соцмережа, тобто глобальний і комплексний засіб зв’язку та публікації та передачі інформації, котрий належить нашому **ворогові**! Це доволі сумно, і багато хто із нас, українців, вже настільки асимілювався в радянську культуру, що досі не мислить себе українцем і не розуміє, що Росія на нас напала, вона нас вбиває прямо вже і зараз і в цей момент!

 

 


Ось так собі думаю, невже некористуватися вкатнактє це така величезна жертва, котрої просто не варта наша самоповага, свобода, багатство і безпека? Люди взагалі то вмирають за таке, і вмирають мільйонами, і ще живуть ті, хто бачив ті часи, коли так було…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі