Хто з відомих рівнян отримав ділянку в "столиці" садоводів?

25.10.2015 17:57   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Днями низка рівненських журналістів провела декілька розслідувань щодо дерибану землі в селі Городище поблизу Рівного. Однак картина, подана ними, була б неповною, бо треба зважити на один факт. Земельна корупція в селах поблизу обласного центру в 1000 раз більша, ніж у Рівному. Обсяги дерибану землі – космічні. Так, тільки за 2010-2013 роки в Рівненському районі роздали кілька тисяч земельних ділянок. Уявіть, скільки їх роздали за 23 роки. Дуже часто земельні ділянки в рамках так званих «садових кооперативів» отримують люди, які не те що не живуть в тому селі, а й поняття не мають, де воно. Крім того, ділянками дуже часто преміювали більш лояльних до владців чиновників, лікарів, правоохоронців та інших. Доки одні десятиліттям стоять у черзі, інші все отримують без проблем. І все законно, бо кожен може претендувати, але не кожен зможе отримати.
Для повнити розслідувань по Городищу викладемо фотокопії тих розпоряджень, яким були роздані земельні ділянки у 2010 та 2011 році. Тут можна знайти багато знайомих прізвищ відомих рівнян. Ми не стверджуємо, що 100-відсотково це ті люди, яких ми знаємо, бо не можемо перевірити їх без доступу до паспортних даних, що було б незаконно. Однак журналісти ГО "Антикорупційний моніторинг" відзначають повний збіг прізвища, ім’я, по-батькові в рішеннях з ПІБ відомих рівнян. Тому, зважаючи на значний суспільний резонанс цієї теми, хочемо звернути вашу увагу на такі збіги, а ви вже самі зробіть висновки.

Отож, земельні ділянки під садівництво отримали: 
Першогуба Леонтій Васильович (збіг із Першогуба Леонтій – батько депутата Рівнеради Віталія Першогуби)
Мусевич Сергій Леонідович (збіг із Мусевич Сергій Леонідович - громадський активіст)
Сулковський Богдан Павлович (збіг із Сулковський Богдан Павлович – син екс-нардепа Павла Сулковського)
Кічата Олександра Юріївна (збг із Кічата Олександра Юріївна - дочка екс-голови обласної ради Юрія Кічатого )
Грещук Андрій Васильович (збіг із Грещук Андрій Васильович – секретар Рівненської міської ради)
Курсик Олександр Васильович, (збіг із Курсик Олександр Васильович – голова фракції «Батьківщина» в Рівнераді)
Кльонов Олексій Володимирович, (збіг із Кльонов Олексій Володимирович – начальник Рівненського війського госпіталю)
Таргоній Сергій Георгійович (збіг із Таргоній Сергій Георгійович – начальник управління земельних відносин виконавчого комітету Рівненської міської ради)
Гресько Роман Яремович (збіг із Гресько Роман Яремович - начальник управління Дерземагенства в місті Рівному )
Свінціцький Віктор Анатолійович (збіг із Свінціцький Віктор Анатолійович (завідувач сектору інформаційних технологій та захисту інформації Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області)
Лозян Олексій Михайлович (збіг із Лозян Олексій Михайлович - екс-заступник начальника УМВС України у Рівненській області )
Лепеха Олег Миколайович (збіг із Лепеха Олег Миколайович -начальник відділ боротьби з кіберзлочинністю Управління МВС України в Рівненській області)
Прийма Ольга Борисівна (збіг із Прийма Ольга – «Перша віце-міс Рівненщина», працівниця Рівненської облради, помічниця Олександра Данильчука)
Мошняга Людмила Іванівна (збіг із Мошняга Людмила Іванівна – головний редактор газети «7 днів» )
Леонтіюк Дмитро Олегович (збіг із Леонтіюк Дмитро Олегович – журналіст ТРК «Рівне 1»)
Компанець Юрій Валентинович (збіг із Компанець Юрій Валентинович – журналіст «Дорожнього контролю – Захід»). 
Назарук Олег Васильович (збіг із Назарук Олег Васильович – зять Анатолія Юхименка, полковник СБУ, якого звинувачують у кришуванні видобутку бурштину. )

Ще раз наголошуємо, що це лише збіг, і перевірити їх можна лише за наявності паспортних даних. Тим часом ви можете пошукати знайомі вам прізвища в скан-копіях документів.

Що ж дає виділення земельної ділянки у власність під індивідуальне садівництво? Практично все. Ви можете збудувати там будинок, прописатися, навіть продати все це. 
Ми проаналізувати лише частину розпоряджень і лише в одній сільраді з кількох десятків. Так що роботи ще ой як багато. Доки всі земельні рішення стануть відкритими і прозорими.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua