Кінострічка, знята рівненським оператором, може отримати Оскар

02.12.2015 21:48   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Семен Палій

Український документальний фільм, прем`єра якого відбулася нещодавно на річницю Революцію Гідності, потрапив до шорт-листу номінації на "Оскар".  

Ця інформація розміщена на офіційному сайті кінопремії "Оскар".  Українську документальну кінострічку на премію "Оскар" номінують вперше. 

За інформацією "Вікіпедії",  до зйомок картини про події Майдану долучився рівнянин Павло Пелешок і став одним із операторів-аматорів.

В основу створення картини ліг фільм Євгена Афінеєвського "Pray For Ukraine". Над зйомками фільму працювали українці, американці та британці. Кінострічка розповідає про події на Євромайдані.

Раніше "Зима у вогні" вже демонструвалася на Венеційському кінофестивалі та отримала нагороду на кінофорумі у Торонто.

До оскарівського шорт-листа ввійшло 15 найкращих документальних фільмів світу зі 124 картин, які подали заявки на номінацію. Остаточну ж п`ятірку номінантів оголосять 14 січня, а сама церемонія вручення премії відбудеться традиційно 28 лютого 2016 року.

Повний шорт-лист цьогорічного документального “Оскару” виглядає так:

“Три з половиною хвилини, десять куль” Марк Сільвер
“Він назвав мене Малала " Девіс Гугенхайм
"Емі" Азіф Кападіа
"Земля карателів" Мет Хейнеман
"Зима у вогні" Євген Афінеєвський
"Кращі вороги” Роберт Гордон, Морган Невіл
"Куди б іще вторгнутися" Майкл Мур
"Мана" Алекс Гібні
“Меру” Джиммі Чін, Елізабет Чай Васархеліу
"Ми прийшли з миром" Хуберт Саупер
"Мисливське угіддя" Кірбі Дік
"Послухай мене, Марлон" Стівен Райлі
"Погляд тиші" Джошуа Оппенхаймер
"Собаче серце" Лорі Андерсон
"Що трапилося, міс Сімон?" Ліз Гарбус

Довідково:

«Зима у вогні», повна назва «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» — український документальний фільм, знятий Євгеном Афінєєвським. Світова прем`єра кінострічки відбулась 3 вересня 2015 року на Венеційському кінофестивалі.Також фільм був показаний в головному конкурсі на кінофестивалі в Телларайді 2015 та в секції документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі у Торонто 2015, де отримав Приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм.

«Зима у вогні» показує 93-денний період зими 2013–2014, описуючи події як рух за громадянські права, що перетворюється на підтримувану мільйонами людей революцію і громадянську непокору. У кінострічку увійшли інтерв`ю з протестуючими, записи з місця подій і великомасштабний погляд на конфлікт.[5] Прем`єра фільму на платформі Netflix відбулась 9 жовтня 2015 року.

Офіційний трейлер фільму можна переглянути за посиланням: 

https://www.youtube.com/watch?v=Sn0rXTdiGcs


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info