КОМУ ПОТРІБЕН ЛАСИЙ ШМАТОК АВТОСТОЯНКИ В ЦЕНТРІ РІВНОГО?

29.10.2015 12:40   Джерело: udar.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


Для Рівного вже давно не новина, що в місті вміють гарно дерибанити землю. То тут, то там –  і кожен отримує свій шматочок. Дожилися до того, що коли потрібно давати землю учасникам АТО, то нема що давати, а те що виділяють, то за технічними нормами не вписується ні в які рамки. І от днями з’явився новий прецендент. Прямо в центі хтось вподобав автостоянку.

До редакції газети «Час УДАРу» звернулися члени Всеукраїнської асоціації автомобілістів. Вони кажуть, що в них хочуть відібрати паркову, якою вони користуються вже більше двох десятків років. Кожному з членів первинної організації «автостоянка №1» був розісланий ось такий документ за підписом голови обласної організації Всеукраїнської асоціації членів автомобілістів Бориса Юри.Bp6Qs6olozg

Тут чітко говориться, що 1-го серпня на автостоянці буде розпочато будівництво. Аби вияснити з яких причин воно розпочнеться і з якою метою, члени асоціації і вирішили  зібрати збори аби пролити світло на ряд питань.

eIzR1F6nzMM PhAza9ntqHM

  • Ми хочемо знати, що це за реконструкція буде, що саме збираються будувати. – каже член асоціації Ігор Дедюх. – Ми хочемо бачити кошторис, або принаймні якісь плани на найближче майбутнє.
  • Ми запитали у охоронців автостоянки, то вони нам повідомили, що від Бориса Юри поступила вказівка, гроші, тобто членські внески та плату, то у більшості з нас заключені договори до 1 січня 2016, по яких ми зобов’язані платити, стануть підставою до їх розірвання, – каже член асоціації Володимир Сабочка.

О 18.00, 22 липня розпочались збори за участі голови обласної організації Бориса Юри та головного бухгалтера Наталії Дочук. І люди чітко почали задавати питання, що за реконструкція, які її причини, терміни і за які кошти вона буде робитися.

Втім чіткої відповіді ані людям, ані кореспондентам надано не було.

  • Ця стоянка збиткова і ми на засіданні Президії вирішили її реконструювати. Будемо шукати кошти в тому числі через центральну владу і через Київ. Шукаємо підрядчика, хто буде робити реконструкцію. – каже Борис Юра.

Тобто висновок наступний. З розісланого листа кожному члену вже відомо, що 1-го серпня стартує будівництво (навіть не реконструкція). На момент зустрічі – це через 10 днів. А очільник організації не має ані проекту, ані документації, ані підрядчика, одним словом нічого для того, щоб вся та ж реконструкція чи будівництво стартувало. Якась дивина. Втім на запитання, що буде 1-го серпня, коли стоянку звільнять автомобілісти, Борис Юра відповів, що буде підготовка до реконструкції, але знову ж таки на яку немає анічогісінько.

На рахунок збитковості теж є чимало питань.

  • З 121 автомобілемісця, у нас зайнято 74. Кожен з них щомісяця сплачує членські внески – 140 грн. І при всьому цьому у нас не вистачає коштів навіть на утримання, про рентабельність навіть мови не має. – каже головний бухгалтер обласної організації Наталія Дочук.

Кілька учасників на таку заяву відповіли обуренням. З їхніх слів – ніхто про рентабельність, тобто про підняття плати ніколи не говорив. І кілька їхніх друзів в останні місяці приходили аби вступити в організацію, але їм відмовили – бо вільних автормобілемісць не має. А тут виявляється, що їх вільних є майже 50.

  • Я як отримав листа то одразу зателефонував у Київ у Всеукраїнську організацію. Поспілкувався з секретаріатом. – говорить член асоціації Володимир Сабочка. – На запитання, що за будівництво чи реконструкція має відбуватися у нас на стоянці, там ніхто не чув і не знає. То як же це розуміти?

Натомість голова запевнив, що робить все по закону, але знову ніякого документу не пред’явив. Одні слова, що все буде, все знайдемо, все збудуємо.

  • Керівництво хоче зробити реконструкцію, але за які кошти? – питає член асоціації Володимир Дмитрук. – Зараз в країні такий важкий час, війна, а ви хочете розпочати будівництво. Та на соціальні програми коштів немає, а тут таке. У вас нема ні кошторису, ні плану. Ви почнете, а у підсумку не буде ні будівництва ні стоянки. Це в нас нагадує просто якесь рейдерське захоплення.

Після години розмови, всі присутні вирішили писати протокол засідання первинної організації Всеукраїнської асоціації автомобілістів. В ньому вони висловили негативне ставлення до майбутньої «реставрації». Окрім цього, на 29 липня назначені збори, де оберуть нового голову первинної організації, який зможе пролити світло на темні схеми керівництва.

  • Сюди і люди вже приїжджали на «ренджровері» і разом з Борисом Юрою ходили тут, щось виміряли, а потім роз’їхались. Коли я спитав хто це, то мені сказали, що він їх не знає і нічого сказати не може. – повідомив Ігор Дедюх.

Тож, роблячи висновки з цих слів, стає зрозумілим, що підготовка до будівництва уже розпочалась. Тільки ким?  Не зрозуміло, чому з людей в яких є дійсні договори не хочуть брати плату і тим самим змушують порушувати договірні зобов’язання. Цікаво що ж це і за реконструкція (чи будівництво), що ніяких документів немає, а підготовка вже йде.

Тож допоки питань більше ніж відповідей, і на них ми спробуємо дати відповідь у наступних публікаціях.

ei4zGjvpkS8

ol0tKoAEQW4pfw2sBr6co4NoClnJhIhj8

D9QnRntDgNA OYN0RLbaKYA pfIEtwmDIek rRp_gsx5fqk


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: udar.rv.ua