Лапароскопічні операції відтепер зможуть виконувати і дубенські хірурги

Дубенська центральна районна лікарня отримала новітнє обладнання від фонду родини Загорій.

02.05.2017 11:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Обладнання дуже якісне – виробництва відомої німецької фірми «Карл Шторц» і спеціально виготовлене для проведення лапароскопічних операцій, – повідомляє Дубенський інформпортал.

 

 

 

Тож дубенські хірурги навчаються й ретельно готуються до запровадження в м.Дубно малоінвазивної хірургії.

 

В тому, що малоінвазивна хірургія — це добра сучасна альтернатива порожнинним операціям, хірургам розповідати не потрібно. Істотно зменшується операційний травматизм, крововтрата під час операції, можна запобігти утворенню черевних злук (спайок).

 

 

Ну і косметичний ефект має значення – пацієнт пережив повноцінну операцію, а шраму немає. Найголовніший позитив у тому, що значно скорочується період післяопераційного відновлення та реабілітації. І грошей на загоювання ран та відновлення здоров’я треба менше.

 

У Рівному такі операції виконують давно і те, що вони ефективні, переконані, як хірурги, так і пацієнти. Хірургічне втручання проводиться через точкові проколи тканин або природні фізіологічні отвори. Тому малоінвазивна хірургія набагато безпечніша, ніж порожнинна, бо дозволяє пацієнту швидко відновити сили.

 

Малоінвазивна хірургія включає як лапароскопію, яка застосовується для проведення малотравматичних операцій, так і ендоскопію — як високоінформативний метод діагностики організму.

 

Таке підвищення якості хірургії на Дубенщині дасть змогу значно підвищити і якість хірургічної допомоги жителям краю.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews