На Костопільщині припинено незаконний видобуток піску

Працівниками прокуратури області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Рівненській області, співробітниками Управління захисту економіки в Рівненській області. Департаменту захисту економіки Національної поліції України та підрозділу поліції особливого призначення КОРД наприкінці минулого тижня проведено заходи щодо припинення незаконного видобутку піску на території Костопільського району, поблизу села Мала Любаша.

02.05.2017 12:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Місцем нелегального видобування корисної копалини став недіючий кар’єр. Незаконні роботи проводились у промислових об’ємах. На місці правоохоронцями виявлено та вилучено 2 бульдозери, 2 екскаватори, 1 земснаряд, який використовувався для намивання піску, – повідомляє https://kostopilnews.com на основі повідомлення прес-служби прокуратури Рівненської області.

 

Нині встановлюється сума спричинених державі збитків.

На даний час Прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

 

У кримінальному провадженні тривають невідкладні слідчі дії, вживаються заходи до встановлення винних осіб та арешту важкої техніки, залученої до незаконного видобутку корисних копалин.

 

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді штрафу від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 2 років чи позбавлення волі на той самий строк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews