На призупиненому будівництві на Шкільній вже є перші археологічні знахідки

26.05.2016 11:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

На будівництві, що триває у центрі Рівного на вулиці Шкільній, завершили археологічну експертизу. Нагадаємо, там під час робіт натрапили на старовинну арку. Припускали. що це може бути вхід у підземелля. Водночас археологи цієї версії не підтвердили. Натомість знайшли там козацьку люльку та фрагменти посуду. Про це у "Фейсбуку" написав начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко.

 https://www.facebook.com/fri.rivne/posts/1120249754699939

"Дякую усім за згуртованість і співпереживання за історичну спадщину міста. Щойно повернувся з археологічної експертизи на об'єкті будівництва по вул. Шкільна. З приводу арки - археологи констатували, що арка не була входом у тунель чи хід. Більше того вона могла бути холодильною аркою або привезена і скинута як будівельний заповнювач фундаменту. Це все попередні заключення. Але на об'єкті знайдено предмет посуду та люльку козацьку, можливо 17 століття. Нажаль законодавство після 2013 року не передбачає обов'язкового проведення археології на ділянках в історичних ареалах. Але є попередня домовленість з Світлана Богатирчук-Кривкопро те, що проекти землеустрою які йтимуть на погодження в обласну культуру будуть достеменно вивчатися нею. Фотозвіт додаю. Ще висловлюю подяку усім хто сприяв та не заважав археологічній експертизі. Висновок в остаточній редакції буде на наступному тижні. Усім подяка за небайдужість!"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews