На Рівненщині, в урочищі "Азалія" поблизу Клесова бурштинщики погромили поліцейських

16.09.2016 17:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Учора, 15 вересня, по обіді на спецлінію «102» зателефонував невідомий, який повідомив про видобуток бурштину в урочищі «Азалія» поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група із числа приданих сил Нацполіції.

Прибувши на місце події, працівників оперативного штабу оточило близько 200 чоловіків у масках, камуфльованому одязі з палицями та битами у руках. До того ж розлючені молодики перекрили усі виїзди та під’їзди до урочища.

Кілька особі на місці події закликали натовп до захоплення автомобіля та зброї. Керуючись вказівками провокаторів, зловмисники трощили службове авто та кидали камінням у поліцейських.

Зловмисники почали розбігатися після прибуття допомоги.

На даний час правоохоронці встановили осіб, які закликали до заворушень під час сутички. У ході слідчих дій правоохоронцям стало відомо, що кілька провокаторів отримували вказівки про подальші дії по телефону. Наразі встановлюються організатори цього злочину.

а фактом масових заворушень відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років.

Окрім того, близько третьої години у селі Тинне, Сарненського районупридані сили Нацполіції виявили майже п’ятдесят осіб за нелегальним видобутком бурштину. Під час документування складу злочину, чоловіки почали чинити опір працівникам правоохоронних органів. На зауваженнях поліцейських не реагували та намагалися заподіяти тілесні ушкодження правоохоронцям.

На місці події, працівники поліції затримали 25-річного молодика, який намагався завдати тілесні ушкодження одному із спецпризначенців. Його доставили до Сарненського відділення поліції, де наразі з ним працюють слідчі.

В результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль  зазнав механічних пошкоджень.

За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 та частиною 1 статті 345  Кримінального кодексу України.

Попри опір старателів боротьба із незаконним видобутком бурштину та злочинністю на Рівненщині триває. Варто зазначити що сьогодні по обіді уРокитному, працівниками  оперативного штабу було затримано автомобіль «Subbarro» під керуванням 28-річного жителя Кіровоградської області. При огляді у багажнику авто було виявлено п’ять мішків із «сонячним камінням». Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews