На Рівненщині продовжують працювати мотопомпи

02.02.2017 11:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Роботу нелегальних копачів бурштину помітила поліція на Дубровиччині. Неподалік села Осова працювали два бурштинщики, які в результаті опинилися без своєї мотопомпи та іншого обладнання. Їх опитали виявилося, що це 27-річний житель села Кривиця та 31-річний дубровиччанин.

 

А ось біля сіл Грицьки та Вільне поліція копачів не знайшла, лише їх знаряддя праці: дві мотопомпи, інформує прес-служба ГУНП Рівненської області.

Усі помпи, які вилучили у лісах Дубровиччини, поліцейські звозять до відділку, де зберігають до певного часу.

 

До речі, за минулий рік на Рівненщині засуджено 35 осіб, інформує прокуратура Рівненської області. Обвинувальні вироки отримали переважно чоловіки, жителі Полісся, які займаються нелегальним видобутком бурштину. Більшість копачів отримали штрафи від 6800 до 11900 гривень. Загалом на Рівненщині у минулому році розслідували понад півтисячі кримінальних проваджень за фактами незаконного видобування бурштину-сирцю. Вилучено майже 1,5 тони бурштину, понад 200 мотопомп, іншого знаряддя та 90 одиниць транспорту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews