На Рівненщині селяни погрожують зірвати місцеві вибори

04.09.2015 08:22   Джерело: ЧаРівне
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото ЧаРівне

популярне


З приводу вчорашніх подій біля стін Рівненської ОДА був скликаний брифінг за участю першого заступника голови ОДА Юрія Приварського та керівника юридичного відділу адміністрації Лілії Китовської.

 

Пан Приварський розпочав з того, що напередодні судового засідання головою ОДА була проведена зустріч священнослужителів. Було повідомлено, що рішення вирішується у судовому порядку, а ОДА у це питання, мовляв, не втручається.

 

При цьому, наголосив Юрій Приварський, в адміністрації буде проведена службова перевірка. Після цієї перевірки будуть прийняті кадрові рішення.

 

- Голова ОДА Віталій Чугунніков на даний момент перебуває у Києві. Юристи домовилися, що зі сторони облдержадміністрації будуть надані всі документи. Юридичним департаментом буде підготовлена апеляція, - додав Юрій Приварський.

 

У свою чергу керівник «Правого сектору» Рівненщини Роман Коваль зазначив, що Московський патріархат завжди дотримувався антиукраїнської позиції.

- Це дуже непросте питання. Якщо фальсифікується документ, який направляється, у Київ. Це вже непорядок, - сказав Коваль.

- Факт фальсифікації має бути підтверджений, або відповідними органами, або службовою перевіркою. Ми готові шукати всі можливості і документи, - відповів на це Приварський.

 

Разом з тим, у ситуації, яка склалася також звинувачують Ігоря Соколовського.

Точно так само має написати заяву і пан Соколовський, як це зробила пані Китовська, - сказав Коваль. – Якщо допускається порушення, то за це хтось має відповідати.

 

На це Приварський відповів, що рішення буде прийняте після проведення службової перевірки.

 

Водночас священнослужителі кажуть, що сьогоднішній прецедент – пікет та зібрання в ОДА – спровокував саме відгук від адміністрації. О. Сергій Лучанін заявив, що у відозві йдеться чітко, що ОДА просила у судовому позові громаді УПЦ КП відмовити повністю.

 

Юрій Приварський знову сказав, що кадрові рішення прийматимуться після службової перевірки. Утім, присутні кричать у відповідь: «Не віримо!».

 

Ми не будемо терпіти знущання над Київським патріархатом і українським народом, тому ми вимагаємо звільнення першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського, а також Ігоря Соколовського. Ми надіялися, що влада є українською. Але після цих листів є не так. Це є моя особиста позиція, але разом з тим це є позиція усієї Рівненської єпархії, - наголосив благочиний Дубенського району протоієрей Ігор Загребельний.

 

Якщо вимоги не будуть виконані, то в Рівне приїде вся єпархія. Також селяни погрожують перекрити міжнародну трасу та зірвати місцеві вибори.

 

Присутні в приміщенні ОДА вимагають на телекамери у Юрія Приварського та Ігоря Соколовського написати заяву на звільнення. 

  

Денис ГРИЩУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЧаРівне