На Рівненщині старателі почали видобувати сирець на ділянці "Бурштину України"

29.09.2015 14:07   Джерело: ВСЕ
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото з відкритих джерел

популярне


Майже 20 помп виявили 28 вересня представники ДП "Бурштин-Україна" на земельній ділянці у Клесові, котра належить підприємству. Окрім того, видобуток відбувався неподалік відділку міліції, а правоохоронці не реагують на порушення закону. Про це повідомив директор підприємства Дмитро Тяглій.

 

За його словами, нині ситуація зі старателями критична, правоохоронці не коментують, чому не зупиняють видобутку бурштину, лише неформально пояснюють, що отримали "команду".

 

- Площа кар'єру - 18 гектарів. За нашою інформацією, старателі видобували там каміння не менше 5 днів. За цим фактом, 28 вересня ми написали заяву в Сарненський райвідділ міліції, а сьогодні подали заяву в УМВС України в Рівненській області. А вже наявність каналу на території підприємства говорить про те, що старателі там надовго. І, грубо кажучи, на це їм треба було отримати добро. Поки що реакції немає, але сподіваємося, що правоохоронні органи відреагують і розв'яжуть цю проблему. Також вирішується питання про забезпечення посиленої охорони навколо ділянки. Окрім того, колектив готовий написати спільне звернення до керівництва країни, щоб повідомити про ситуацію, - каже Дмитро Тяглій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ