Нардеп подякувала Хомку за перемогу в боротьбі проти касових апаратів

11.09.2015 20:36   Джерело: ОГО
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото з відкритих джерел

популярне


«Шановний Володимире Євгеновичу Хомко! Вітаю Вас з Днем підприємця! Дякую Вам за Вашу активну позицію та стійкість. Завдяки Вам та Вашій підтримці у червні цього року нам вдалося зберегти спрощену систему оподаткування, а разом з нею - десятки тисяч робочих місць по всій Україні.
 
 
Попри війну, економічну кризу і відсутність якісних змін, Ви вірите у власну країну і щодня працюєте на її благо та благо людей. Для мене це найкращий прояв патріотизму і приклад для наслідування.


На таких як Ви - ініціативних та відповідальних людях - тримається Україна!


Бажаю Вам та Вашим родинам миру, здоров’я і благополуччя! Вірю, що разом нам вдасться побудувати нову Україну, сильну та доброзичливу для людей!», - з такими словами цими днями звернулася до нашого міського голови Народний депутат України й Голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу Оксана Продан.


 


Нагадаємо, 27 червня в сесійній залі міської ради відбулася, як пізніше показав час, доленосна для місцевих підприємців зустріч, у якій взяв участь і міський голова Рівного Володимир Хомко.


Тоді представники малого і середнього бізнесу звернулися до мера, щоб він підтримав їхню вимогу до центральної влади щодо скасування норм закону про обов’язкове застосування касових апаратів для підприємців 2-ї та 3-ї групи, адже з часу дестабілізації ситуації в Україні їхні прибутки зменшилися в кілька разів, багато хто змушений був припинити підприємницьку діяльність. А обов’язкове запровадження касових апаратів змушуватиме їх закривати бізнес взагалі або заганяти його в тінь. І міський голова став на їх сторону.


«Рішення повсюди запровадити касові апарати є стратегічно правильним, але для його реалізації обрали невдалий час. Торік у місті закрили свою діяльність 8 тисяч підприємців, а за 5 місяців цього року – вже 5 тисяч.
На тлі того, що відбувається, мене часом також бере страх. Таке враження, що уряд запланував добити все, що рухається.  П’ять тисяч підприємців вже втратили свій бізнес! Якщо така тенденція збережеться, буде катастрофа.


Я приєднуюсь до ваших вимог і готовий додатково написати окреме звернення до вищих осіб держави від себе. До того ж посприяю вам із транспортом та пальним, щоб ви могли донести свою позицію в Києві», – наголошував тоді Володимир Хомко.


Мер стримав своє слово і вже через два дні близько сотні підприємців з Рівного відстоювали свої вимоги відстрочити запровадження касових апаратів для платників єдиного податку під стінами Верховної ради під час засідання профільного комітету, який розглядав зміни до Податкового кодексу.



І їх почули. Попереду була перемога. Парламент таки вніс зміни до закону про касові апарати. Рада звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують 1 млн гривень.


– Моя позиція тоді була зумовлена чисто меркантильними інтересами, – каже Володимир Хомко, –  Той, хто лобіював той закон про обов’язкове застосування касових апаратів, абсолютно не орієнтується в тому, що робиться на місцях. Він навіть не уявляє, наскільки не на часі ці нововведення.


Треба, щоб ці законодавці спустилися на землю. Якщо  люди, на яких тримався Майдан, і які нині підтримують наших воїнів, які годують себе, а ще платять зарплату найманим працівникам і сплачують податки, то це вже подвиг у нинішніх умовах.


А уявіть, що було б, якби цей закон про касові апарати набрав чинності. П’ять тисяч підприємців Рівного вже закрилися. Чотири тисячі працівників «Рівнеазоту», який зупинився, по суті, залишилися без роботи. І додайте сюди ще три тисячі представників малого бізнесу, які припинили б свою діяльність через цей закон. То що тоді було б в місті? Катастрофа, - резюмував міський голова.


Особливу подяку за тверду й непохитну позицію хотілося б висловити також таким рівненським підприємцям як Єлизавета Чумак, Ніна Цюцюра, Надія Крюкова, Тамара Тимощук, Віктор Слободенюк та багатьом-багатьом іншим, які в тяжку хвилину організувалися, відстояли своє право на чесну працю та дають роботу іншим. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО