Під прапорами «СПРАВЕДЛИВОСТІ» згуртуються всі, кого дістала неправда

17.03.2016 20:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


Не минуло й тижня, як на об’єднавчому конгресі в Києві було створеноГромадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», а вже десятки рівненських громадських і волонтерських організацій зголосилися вступити до його рядів. Усі, кому небайдужа доля країни, згуртовуються довкола задекларованих новоутвореним рухом основних принципів: нульова толерантність до корупції, прозорість економіки, створення «Армії гідності». Про це йшла мова на прес-конференції, яку цими днями провели за участю представників громадських організацій краю лідер обласної організації партії «Прогрес» Анатолій Сидорук і керівник «Антикорупційного руху» Олександр Сачевчич.

– На об’єднавчий конгрес громадських організацій, – розповідає лідер рівненських «прогресівців» Анатолій Сидорук, – прибуло майже 800 представників 157 громадських організацій з усієї України, в тому числі з Донецька, Луганська, Криму, які хочуть, щоб ми всі разом жили в соборній, незалежній і процвітаючій державі. Про вагомість події свідчить і те, що на зібрання завітали народні депутати, посли восьми провідних держав світу, посланці українських діаспор з Канади, США та країн Європи.

Втім, голову обласної організації «Прогресу» вразила не стільки велелюдність конгресу, як самобутня атмосфера, що панувала на ньому.

– Мені доводилося бувати на різних з’їздах, – ділиться враженнями Анатолій Сидорук, – але чи не вперше відчув себе єдиним цілим у монолітній скалі однодумців, які щиро переймаються тим, що нині відбувається в державі. Як на мене, спільну позицію учасників конгресу висловив одним, але дуже влучним, словом волонтер «Патріотів Добропілля», фермер з Донеччини Микола Стрепоченко: «Дістало!» Наслідком процвітання суцільної корупції, свавілля, неправди, на тлі яких наживаються можновладці та олігархи, стало зубожіння народу, про що красномовно свідчить число 5 мільйонів українських родин, яким торік призначили субсидії на комунальні платежі. Це означає, що майже третина (15 мільйонів) українців уже за межею бідності. А якщо зважити на те, що з торішніх 24,5 мільярда гривень, виділених на субсидії для громадян, у 2016-му уряд планує збільшити цю суму до 38 мільярдів гривень, то невдовзі злидарем стане мало не кожен другий наш співвітчизник. Задурюючи людей подачками у вигляді субсидій, які виплачуються з позичених у міжнародних фінансових установах грошей, наших дітей і внуків свідомо заганяють у безпросвітну боргову кабалу.

Тупикова ситуація, яка склалася в країні, каже Анатолій Сидорук, згуртувала під одним дахом усіх, хто відчуває особисту відповідальність перед майбутніми поколіннями.

– Можна багато говорити про недолугі реформи центральної влади. Як-от у профтехосвіті, що призводять до знищення ПТУ, а відтак, через неспроможність молоді отримати робітничі професії – до занепаду вітчизняного виробництва. Можна нарікати на медичну реформу, яка фактично прирекла людей на вимирання. Та одними лише словами ситуацію не виправити. Тому було прийняте одностайне рішення об’єднатись у громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», щоб спільно боротися як із зовнішнім агресором, так і з внутрішнім ворогом – корупцією, вседозволеністю олігархів, які безкарно розкрадають Україну.

Олександр Сачевчич навів численні приклади відчаю і розчарування мешканців області, які десятками щодня звертаються до громадської приймальні «Антикорупційного руху» Валентина Наливайченка, і аргументував рішення своїх однодумців влитися в лави «Справедливості» так:

– У громадсько-політичний рух об’єдналися люди, яких згуртувала одна проблема – кричуще критична ситуація в нашій державі. Політична еліта, яка прийшла до влади на крові героїв Майдану, не виправдовує надію. Всівшись у м’які крісла, нинішні можновладці не виконують дані обіцянки, а лише вболівають про власне збагачення. До нас в «Антикорупційний рух» приходять десятки-сотні людей, і з кожним днем їх число зростає. Чому? Та тому, що влада просто не хоче їх чути. Вона зухвало ігнорує й думку громади. Б’ючись, мов риба об лід, засипаючи правоохоронні органи зверненнями та заявами, котрі в їхніх шухлядах припадають порохом, ми збагнули, що самотужки не можемо ефективно впливати на бездіяльну владу. Отож і виступали співорганізаторами об’єднавчого конгресу, щоб спільно боротися з неправдою.

Процитувавши слова представника об’єднання учасників АТО «Справедливість», командира штурмової групи батальйону «Донбас» Тараса Костанчука, який на конгресі заявив, що було б величезним злочином не використати у боротьбі за справедливість потенціал добровольчого руху та бійців, що добровільно пішли на війну, Анатолій Сидорук повідомив про поповнення рядів новоствореного руху й рівненськими АТОвцями. Серед них, зокрема, Спілка ветеранів АТО Сарненщини, очолювана головою об’єднаної територіальної громади смт Клесів Василем Гріником – «кіборгом», якого пораненим одного з останніх вивезли з Донецького аеропорту.

– Повернувшись з війни, я збагнув, що всі обіцянки влади – цяцянки, – ділиться він наболілим. – Куди не звертаєшся – скрізь глуха стіна. Настільки принизливо оббивати пороги чиновницьких кабінетів і просити обіцяне! Це ще дякувати Богу, що моє поранення дозволяє мені ходити на своїх двох. А скільки хлопців прикупі до інвалідного візка чи до ліжка! Щоб відстоювати свої інтереси, ми створили Спілку ветеранів АТО. Нічого особливого не вимагаємо, лише хочемо бачити, як розподіляються кошти районного бюджету, хто отримує замовлення, яка якість робіт. Влада за це почала нас ганьбити, принижувати, намагалася посварити з громадою району. А тим часом, куди не глянь, скрізь несправедливість, на керівні посади намагаються посадити лише своїх людей. Коли дивлюся на це свавілля, згадую бойового товариша, який помер у мене на руках, і розумію: не за те боровся, не за те хлопці поклали голови.

Анатолій Сидорук назвав зареєстрованих колективних членів «Справедливості» (Дубенська міська громадська організація «Наш вибір», ГО «Мрія» з села Неньковичі Зарічненського району, Радивилівський спортивний клуб із силових видів спорту «Атлант». Рівненський регіональний центр вивчення та моделювання соціологічної думки, ГО «Любов у тебе в серці» з Сарн, Рівненська обласна економічна спілка «Регіон» та ГО «Освіта майбутнього») і зауважив, що двері новоствореного руху відкриті для всіх національно-патріотичних та волонтерських організацій краю.

Олександр ШАЖКО

 

Рівненська регіональна організація Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»

м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 1 (Народний дім, 2-й поверх)

Тел. 0(362) 45-45-80, 097 831 60 33, 066 840 24 00.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews