"Сепаратистський шабаш:" у Рівному міліціонери з Луганщини намагались викрасти підполковника ЗСУ

15.12.2015 08:52   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій
 

Героя антитерористичної операції з Рівного Сергія Стрільця, який дивом вийшов живим із «Іловайського котла», хотіли заарештувати. 

Як розповів кореспонденту його адвокат Ігор Гузьо, все це відбувається через те, що Сергій перевозив сина парламентаря «ЛНР» Володимира Куницького, якого затримали на блокпості бійці 51 ОМБР. 

За інформацією каналу «24», під час сумнозвісних подій деякі партійці з фракції «комуністів» Луганської обласної ради перейшли працювати у парламент терористичної «ЛНР». 

«Районний відділ міліції міста Сватове розслідував кримінальну справу про зникнення особи. На підставі цього вони порушили справу по статті 146 частини 2 «Незаконне позбавлення волі». Ніби, він позбавляв волі ту особу, яка зараз зникла невідомо куди. Поліція взяла рішення суду в Сватові й приїхала до Рівного. Під час спроби затримання Сергію стало погано, його госпіталізували у Рівненській військовий шпиталь», - розповідає адвокат. 

За його словами, Сергій Стрілець лише доправив затриманого до військового керівництва, проте з нього зробили крайнього. 

- У Рівному посеред білого дня намагалися викрасти голову нашої обласної організації Союзу ветеранів АТО Сергія Стрільця. Невже за нашими бійцями полюють???? Нахабно, в публічному місці біля міської лікарні на чорній Тойота камері кілька чоловіків і жінка намагалися запхати героя неоголошеної війни на Донбасі в салон автомобіля. Сергій в АТО отримав інвалідність, він був одним з виживших у Іловайському котлі минулого літа. І тепер після усього пережитого якісь "терористи" намагалися його викрасти. Ми одразу викликали поліцію і журналістів. А викрадачі замкнутим в своїй кемрі. Що то у світі робиться, що якісь бандити отак серед бідого дня в нашому тиловому і мирному місті нахабніють??? А в салоні авто вони почуваються мов недоторканні????Ми сприятимемо поліції та іншим силовим структурам у встановленні причин та мотивів цих злочинців. Сергія ми образити не дозволимо. Як нікого іншого з рівненських атошників. Як заступник голови обласної організації я докладу усіх зусиль аби винних притягнули до відповідальності, - обурюється полковник Олександр Зайчук

- Это следачка которая отказалась представляется, кто её данные зает? - обурюється учасник АТО Олександр Бардаш, який приїхав захищати Стрільця. - У меня к вам амёбы Лугандонские пару вопросов:

1. Кто спонсор поездки?

2. Где сука взяли эту тачку?

3. Почему тачка не служебная?
4. И где вы собрались везти человека, если вас в камри было 5 человек, в багажнике что ли?
Кстати кто может пробить чей лайнер и кто хозяин, так как есть подозрение что тачка отжатая?

На захист Сергія Стрільця виступив і легендарний рівненський комбат, підполковник Микола Капінос

Затримано Сергія Стрільця. Людину яку знаю 20 років. Офіцера, який минулого року воював в Луганській області. Затримано по рішенню, наскільки я розумію Сватівського суду, по справі, у якій, я впевнений, він НЕ ВИНЕН. Він винен лише в тому що не відсижувався у теплому кабінеті а добровільно поїхав на схід, пройшов Луганщину, Іловайськ...

Добре у нас, реальним сєпарам, організаторам референдумів дають умовні терміни а офіцерів спочатку виганяють з армії, а потім мєнти приїзджають за ним у Рівне, щоб посадити в СІЗО на Луганщині, де відношення до нас самі розумієте....
Посадіть мене! А чо, в прошлому році під Донецьком "накосячив", зараз тут. Мабуть є за що.
Немає слів.
Всім!!! Потрібно захистити Стрільця!

 

Українського офіцера, який вижив під Іловайськом, за затримання сепаратиста розжалували до рядового, повідомляє "Рress- центр"

 

Підполковник військової служби правопорядку нібито незаконно застосував спецзасоби до підозрюваного у зв’язках із терористами.

Сергій Стрілець – кадровий військовий з Рівного. Йому 38 років, 18 з яких він віддав службі в армії. Коли на Сході почалась війна, чоловік був майором військової служби правопорядку. У червні минулого року його відрядили на Луганщину. На блокпосту бійці АТО затримали озброєного чоловіка, якого запідозрили у роботі на бойовиків. Стрільцю наказали конвоювати затриманого на базу і подбати, щоб той не втік.

- У затриманого вилучили мисливський автомат «Форт», набої 7,62 до нього, карта України із певними прокладеними маршрутами, - говорить Сергій Стрілець. - Я затриманого доправив на базу, а ввечері мене викликав командир 51 бригади Павло Пивоваренко, який наказав мені подбати про охорону цього громадянина. Я питаю, де ми маємо тримати, адже в нас не було для цього пристосованого приміщення? А командир каже - пристебни його до бочки з водою, щоб він не втік і не заподіяв шкоди нашим військовослужбовцям.

Сергій наказ виконав, а затриманого наступного дня конвоювали у штаб сектора. Самого ж офіцера через місяць відрядили на Донеччину. Разом з бійцями 51-ої механізованої бригади він опинився під Іловайськом, де потрапив в оточення. Їхні позиції безперервно обстрілювала ворожа артилерія. Під час однієї з таких атак чоловік дивом лишився живим, адже снаряд влучив у намет, який військові залишили незадовго до початку обстрілу.
 

 

З оточення Сергію вдалося вирватися. За це офіцера підвищили в званні до підполковника, але кілька місяців тому він дізнався, що командування хоче розжалувати його до рядового – за вже забутий випадок на Луганщині.

- Мене викликали до Головного управління Військової служби правопорядку, де прямим текстом начальник відомства мені сказав, що клопотатиме перед Міністром оборони про розжалування мене до рядового, тобто за позбавлення мене офіцерського звання з підполковника до рядового, - згадує військовий. - Я, звісно, поцікавився причиною такого кроку. Він сказав, що я незаконно застосував спецзасоби до затриманого, адже надів наручники на громадянина, який був затриманий військовослужбовцями 51-ої бригади.

Командир бригади Павло Пивоваренко, який наказав прикувати затриманого до бочки з водою, підтвердити свої слова не може, адже безслідно зник після подій під Іловайськом. Проте, наказ чули інші офіцери.

- Стрілець Сергій Миколайович був старшим Військової служби правопорядку у нашій батальйонно-тактичній групі. Можу підтвердити, що він мав завдання надіти на затриманого наручники і зберегти його до приїзду тих осіб, які мали його забрати, що і було зроблено, - розповідає заступник командира 51-ої ОМБР у 2014 році Петро Марко. - Тобто він виконав розпорядження штатного командира бригади.


Петро Марко

Кілька днів тому Сергій Стрілець отримав офіційний наказ про своє розжалування до рядового. Для дружини військового ця звістка стала шоком.

- Я би дуже хотіла запитати в нашого пана Президента Порошенка, у Міністра оборони і керівництва Військової служби правопорядку. Скажіть мені, будь-ласка, якщо би рік тому мого чоловіка, який пройшов Іловайський котел, і не дай Боже, його привезли би мені в цинковій труні, кого би ви тоді зробили винним? - каже Вероніка Стрілець. - Скажіть, як нам далі жити, адже в мене є дитина, сім’я – за що нам жити?


Наказ про позбавлення Стрільця військового звання ще може бути скасовано. Цього не виключає начальник Генштабу України Віктор Муженко, який пообіцяв ретельно вивчити історію розжалуваного офіцера.

- Можу запевнити, що ми розберемося в цій ситуації і все буде так, як повинно бути – справедливо до підполковника Стрільця, - запевняє Віктор Муженко.

Сам Стрілець миритися із наказом про своє розжалування не збирається. Він планує зібрати всі докази своєї невинуватості і подавати на Міністерство оборони до суду. Якщо доведеться, запевняє військовий, він готовий дійти навіть до Європейського суду з прав людини. Адже впевнений, що жодного злочинного наказу не виконував.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua