Радикальне будівництво

25.07.2016 09:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


 

Рівне в останні кілька років стало просто епіцентром скандалів всієї України. І ні. Зараз мова не піде про бурштин, як його копають і куди продають. Про це вже написано сотні томів журналістських розлідувань.

Нині мова піде про будівництво в обласному центрі.

Як мінімум останній рік, з лякаючою стабільністю виникають скандали, коли проти забудовників повстають сотні містян. І ще більше лякає те, що ті ж забудовники чхати хтіли на людей.

Один із останніх таких ляпів пов’язаний із будівництвом за адресою Струтинської, 13а. Тут будують одинадцятиповерхівку поруч із чотириповерховим будинком. При всьому цьому забудовник в наглу нехтує всіма можливими інстанціями, правовими наслідками і так далі. Курує всі роботи депутат-радикал міськради Василь Немеш.

Все почалось з того, що жителі сусіднього будинку біля зводження нового, з часом почали в квартирах відчувати запах газу. Як виявилось, новосклепана одинцятиповерхівка заважає опалювальним колам «дихати». Як годиться, обурені жителі почали писати у всі можливі інстанції, де отримували відповіді, що по суті, забудовник, точніше генпідрядник ТОВ «Агротехноекобуд» веде свої роботи абсолютно незаконно. В них не має практично ніяких документів. До чого тут Василь Немеш? А він якраз співвласником фірми «Рівбуд», яка в свою чергу є співзасновником «Агротехноекобуду». Тобто логічно, якщо людина 100-відсотково має причетність до будівництва та є депутатом місцевої ради, щей від цього ж району де проводять роботи. Значить обранець і міг би стати на захист простих людей. Натомість пан Василь всі звинувачення в свою сторону називає чорним піаром проти себе, проти партії та його господаря з вилами.

А тим часом «Рівнегаз», через реальну небезпеку життя людей опломбував більшість котлів по Струтинської, 13а.

Цікаве продовжується далі. Є у громадян на руках і офіційні відповіді із ДАБІ, що на об’єкт «Будівництво багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-га черга в районі вулиць Струтинської-Гагаріна (друга черга МКР МЖК)» (замовник – ТОВ «Рівненський молодіжний жилий комплекс», м. Рівне вул. Клима Савура, 14) скасовано  декларацію на початок будівельних робіт зареєстровану від 30.01.2015 р.

Окрім цього, на підприємство направляли неодноразово перевірки, але їх на територію не пускала охорона, разом з тим і представники фірми-забудовника також не з’являлися.  У підсумку роботи продовжуються дуже активним чином і з серйозними порушенням чинного законодавства України. 

До речі звернення направлялися і до нової реформованої поліції і до міської прокуратури і у підсумку тишина. Більше того, викликали поліцію і безпосередньо до будівництва. Правоохоронці, які живуть за наші податки на що у підсумку були здатні, так просто зареєструвати факт продовження будівництва. Ну тепер можна спати спокійно. Вони приїхали, зареєстрували та відправились далі у своїх нових автівках ловити правопорушників на мопедах.

Питання. Де реформована активна поліція? Де діяльність прокуратури? Де реакція управлінської верхівки міста. Важко повірити, що наш мер не в курсі, що твориться у його господарстві.

До речі Василь Немеш днями засвітився знову на перших шпальтах ЗМІ. Він «радикально» вирішив питання і з поліцією – він їх просто відстрілює, коли останні знаходяться при виконанні службових обов’язків. До речі поліцейські йшли виконувати рішення суду та обшуковувати приміщення добре відомої контори Лемеша «Рівбуду» за адресою Дем’янчука, 1а. Той відкрив вогонь у людей у формі (потім казав, що стріляв у підлогу) виправдовуючись тим фактом, що майно належить ефімерній юридичній конторі, яка зареєстрована зовсім за іншою адресою. У підсумку депутата випустили з-під варти і він тепер дома, чекає щось схожого на розслідування. 

І просто тепер можна зробити висновок, що кожен може постріляти в поліцейських із травматичної зброї і потім попивати чайок вдома на дивані.

Хотілося б закінчити питанням. До якого часу свавілля обнаглівших чиновників-депутатів-шахраїв буде отруювати життя рівнян?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews