Рівненська АЕС може вибухнути?

05.09.2015 15:32   Джерело: Рівне інформаційне
Опубліковано : Новини Рівненщини

Вчора на базі Заболоттівської сільської ради Володимирецького району рятувальники провели  навчальний семінар з питань цивільного захисту населення, що проживає в 30 км зоні спостереження Рівненської атомної електростанції.

 

Рівненська область знаходиться в зоні дії двох атомних електростанцій: Рівненської та Хмельницької. У разі аварії на ВП „Рівненська АЕС” з викидом радіоактивних речовин загальна площа радіоактивного забруднення може скласти понад 1700 км2, в яку можуть потрапити 63 населених пункта Костопільського, Сарненського, Володимирецького районів та місто Кузнецовськ.

 

Загальна чисельність населення, яке може потрапити в зону аварії – до 99 тис. чоловік. Також в зону забруднення попадає ділянка автошляху Київ – Ковель довжиною близько 50 км та до 55 км залізниці на ділянці Сарни – Кузнецовськ. Матеріальні збитки від такої аварії оцінюватимуться у сотні мільйонів гривень, не кажучи вже про шкоду для здоров’я людей та екологічні проблеми на десятки років. Тому навчання населення основних правил та дій у разі радіаційної загрози у рівненських рятувальників стоїть на першому місці.

 

11111

 

33333

 

22222

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне інформаційне