Рівненський суд припинив банкрутство «Укрбурштину»

07.10.2015 19:01   Джерело: 4vlada
Опубліковано : Семен Палій

На засіданні у справі по ДП «Укрбурштин» було людно, як і минулого разу.

Більше десяти років ДП «Укрбурштин» був банкрутом під контролем кредиторів, проте від сьогодні ситуація змінилася. Суд закрив справу банкрутства ДП «Укрбурштин».

Сьогодні у Господарському суді Рівненської області вирішувалася доля скандального ДП «Укрбурштин». Підприємство було банкрутом, а потім безуспішно відновлювало свою платоспроможність протягом більш ніж десяти років. Увесь цей час кредитори боролися за контроль над боргами «Укрбурштину».

У лютому 2015-го між кредиторами розгорівся конфлікт, і боротьба за контроль над підприємством стала відомою громадськості.

Маніпуляції зі складом комітету кредиторів тривали до кінця літа, аж поки міліція не затримала 2,5 тони бурштину, права на який згодом заявило керівництво ДП «Укрбурштин». Про схему дерибану підприємства та затримання вантажу детально писали у попередніх матеріалах.

Тим часом у засновника «Укрбурштину» – ДАК «Українські поліметали» змінилося керівництво, і материнська компанія втрутилася у судовий процес. 26 серпня у суді її представники наполягали на припиненні банкрутства, оскільки, на їх думку, воно було порушене всупереч Закону. Адже в перехідних положеннях там зазначена заборона на порушення процедур банкрутства протидержавних гірничих підприємств.

Керівництво «Укрбурштину» наполягало на тому, що вони не є «гірничим» підприємством навіть попри те, що заявляють наче видобули 2,5 тони бурштину.

 

Отож, сьогодні суддя Наталія Церковна після судових дебатів між сторонами вирішила припинити банкрутство у справі 8/24 про банкрутство ДП «Укрбурштин».

Проте на цьому історія може не закінчитись, адже борги перед кредиторами залишаються, а зараз, як було озвучено у судовому засіданні, мораторію на порушення справи щодо державних гірничих підприємств немає. Отож ніщо не заважає кредиторам подати до суду знову.

Між тим кредиторами, згідно із реєстром, були компанії пов`язані із відомими фігурами, яких вже помічали у бурштинових війнах. За останньою інформацією частина поступилася боргами британській компанії Thamesvest LTD, зі статутним капіталом у 4 фунти стерлінгів, засновниками якої є офшорні компанії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 4vlada