Рівненську поліцію хочуть віддати "радикалам"?

02.12.2015 13:03   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Із самого ранку, під управлінням поліції в Рівненській області, зібралося майже два десятки чоловіків у камуфляжній формі на пікет. Мовляв, в.о начальника обласної поліції призначив собі заступника, який під час Революції Гідності на Тернопільщині, працюючи у ДАІ, віддавав злочинні накази та перешкоджав виїзду автомайдану до Києва. За це йому, буцімто, було спалено автомобіль. Втім, добратися «шва»,  хто саме пікетує, такі і не вдалося. Мова, під час мітигну, йде про Віктора Мороза, який нещодавно був призначений на посаду заступника начальника обласної поліції в Рівненській області. 

Спікер пікету під управлінням поліції, представився керівником громадської організації УНСО Андрієм Мітюхіним, що розшифровується у контексті саме цієї організації - Українська самооборона майдану. Варто зазначити, що у Рівному є ще одна організація УНСО – це політична партія, керівником якої в Рівненський області є Ярослав Гранітний.

Андрій Мітюхін розповів нам, що участь у пікеті приймає не тільки ГО УНСО, але представники «Правого сектору». Разом із тим, керівник «Правого сектору» у Західній Україні Роман Коваль та голова Самооборони майдану у Рівному Ігор Федетчак заявили, що їхніх представників на пікеті не було.

- Зараз питання по призначенню людей, які під час Революції гідності перешкоджали виїзду на майдан людям із Тернопільської області – це Віктор Мороз, який нині призначений в.о. заступником начальника  поліції в Рівненській області, - розповідає Андрій Мітюхін. - Було озвучено про перезавантаження влади, і те, що буде нова поліція. Зараз ми складемо спільний лист з автомайданом Тернопільщини, які Морозу спалили машину.

Тобто, заступника начальника нової поліції Рівненської області звинувачують у перешкоджанні діям автомайдану міста Тернопіль. Ми звернулися за коментарем до Вікора Мороза. Він зазначив, що тих наказів, у яких його звинувачують, він віддавати не міг, оскільки це навіть не у його компетенції та й автівку ніхто та ніколи йому не палив. 

- Сьогодні мені стало відомо, що біля управління національної поліції в Рівненській області відбувається мітинг громадськості, які висловлюють претензії до мого призначення та щодо моєї служби на Тернопільщині. Я працював в управлінні Державтоінспекції на посаді заступника начальника ДАІ Тернопільської області в період з 2010-2014 роки, - зазначає Віктор Мороз. - На початку 2013 року начальник ДАІ був відсторонений від виконання своїх обов’язків, а в.о. став киянин.  Щодо якихось перешкоджань чи заборони виїзду до Києва мною накази не давалися, оскільки це є робота дорожньо-патрульної служби, які підпорядкувалися іншому заступнику. Я забезпечував діяльність чергової частини, функціонування оперативного інформування, але ні в якому разі не перешкоджав руху до Києва. Разом із тим, щодо підпалу автомобіля – мені сьогодні вперше стало відомо, що колись мені хтось підпалив автомобіль, якби був такий факт, я очевидно звернувся б у правоохоронні органи. Такого підпалу ніколи не було.

Голова політичної партії УНА-УНСО  у Рівненській області Ярослав Ганітний, каже, що їхня організація участі у мітингу теж не приймала.

- На даний момент, Андрій Мітюхін та інші персоналії відношення до УНСО не мають. А працюють на розкол організації в Рівному, Україні і відповідно на ворога, а також для забезпечення своїх фінансових інтересів, - розповів Ярослав Гранітний. -  Чого зібрались біля управління поліції – не знаю. Можливо для показухи, а можливо для захисту продажних правоохоронців від інших активістів, як це вже неодноразово було.

На наше запитання до Андрія Мітюхіна, яку саме автівку було спалено Віктору Морозу, він не зміг відповісти, мовляв з’ясує згодом.

Разом із тим, із власних джерел, сайту «ВСЕ» стало відомо, що Радикальна партія Олега Ляшка лобіює на посаду заступника начальника поліції екс-пенсіонера із Донецької області Євгена Коняшко, який наразі займає посаду начальника управління матеріально-ресурсного забезпечення в управлінні поліції Рівненької області. Втім, очевидно, "радикали" хочуть посативити свою людину і начальником поліції, можливо, саме йому "причищаєтья" місце. .

Читайте також: Театр "Рівненська облрада": Ляшко, Кириленко і Юля в ефірі

Народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий розповів нам, що незадоволений роботою начальника поліції в Рівненській області Сергія Максимова і відправив відповідне звернення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову: 

- Офіційної відповіді ще не отримав, але з приватної розмови знаю, що міністр внутрішніх справ зобов’язався звільнити Сергія Максимова з посади в.о. начальника поліції.  Крім того, є уже колективне звернення від народних депутатів України, яке підписали  уже більше п’ятдесяти чоловік, зокрема і народні депутати від Рівненської області – Василь Яніцький,  Олександр Дехтярчук та Сергій Євтушок.

На запитання, чи знає Андрій Лозовий Євгена Коняшка, отримали ствердну відповідь, але заперечив те, що його лобіюють «радикали». Сам же Сергій Максимов, на сьогоднішній прес-конференції зазначив, що про таке звернення йому нічого не відомо. 

Нагадаємо, як писав раніше сайт «ВСЕ», Рівненщина мала відійти під контроль Радикальної партії Олега Ляшка. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua