Сезон полювання на Рівненщині відкритий, а стріляти заборонено?

31.08.2015 20:11   Джерело: Рівне інформаційне
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото з відкритих джерел

популярне


Цієї суботи офіційно розпочався мисливський сезон на території області. У Рівнелісі наголошують на тому, що під час пожежної небезпеки, за розпорядженням голови Рівненської ОДА, полювання забороняється.

 

Згідно з опублікованим розпорядженням голови обласної адміністрації Віталія Чугуннікова, полювати не можна буде, поки оголошено 5 клас пожежної небезпеки. У Рівнелісі ж повідомляють, що мисливці все ж стріляють:

 

– Сезон полювання відкритий. Є розпорядження Віталія Чугуннікова №445 від 21 серпня щодо заборони полювання при встановленому 5 класу пожежної небезпеки. Мисливці зараз є. Ми не зводимо інформацію скільки мисливці отримали дозволів, вони також беруть дозволи у районах, – повідомили нам у Рівнелісі.

 

У гідрометеоцентрі розповіли, що уже близько місяця тримається посушлива погода і 5 клас пожежної небезпеки. Можливо спаде температура лише після третього вересня:

 

– 5 клас – пожежна небезпека найвищого рівня. Зараз дуже сухо і підвищений ризик займання. Дуже суха атмосфера, посуха в області. Пересихають малі водойми, тому підвищена займистість всього. Людям потрібно бути обережним. 5 клас пожежної небезпеки вже майже цілий місяць. Вперше цей рівень небезпеки був визначеним у другій декаді червня, потім пройшли опади. Взагалом ж ця хвиля розпочалася з шостого серпня. До 3 вересня зменшення пожежної небезпеки ми не очікуємо – розповіла завідувач сектору гідрометеорологічного забезпечення Рівненського гідрометцентру Ірина Кобзева.

 

Сезон полювання на пернату дичину більшість користувачів мисливських угідь області розпочали 8 серпня 2015 року. У зв’язку з високою температурою повітря тимчасово заборонено відвідування населенням лісових масивів в пожежонебезпечний період.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне інформаційне