Співаючий стоматолог Валентина Слуквіна

Лікар-стоматолог за фахом, а за покликом душі – романтик, жінка, яка понад усе любить пісню, гітару і людей

07.03.2017 09:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Авторська пісня завжди притягує своєю щирістю і налаштовує на відвертість у спілкуванні, викликає бажання поділитись сокровенним, їй віриш.

 

Авторська пісня зазвичай – це гітара, тісне коло друзів, багаття... Коли ж авторська пісня звучить просто у людному місті, то примушує зупинитись перехожих, бо в ній вже чується і заклик, і прохання, і біль… Щонеділі рівненські волонтери із організації «Воїни світла» виходять на майданчик, що на центральному ринку Рівного при будь-якій погоді і співають патріотичних пісень, збираючи допомогу нашим військовим. Серед них свою непомітну добру справу виконує скромна жіночка з проникливим голосом, гітарою і щирими словами, які поклала на власну музику – Валентина Слуквіна.

 

Лікар-стоматолог за фахом, а за покликом душі – романтик, яка понад усе любить пісню, гітару і людей.

 

Валентина Михайлівна народилася у Рівному. Батько був військовим, то ж змушена була жити в різних містах і вчитись у різних школах, де навчання було лише російською мовою. Деякий час сім’я жила в Угорщині. Повернувшись знову до Рівного, закінчила тут школу № 3 (яка на той час теж була російськомовною). Закінчила стоматологічний факультет Київського медичного інституту, і вже 30 років працює лікарем-стоматологом Рівненської обласної стоматологічної поліклініки.

 

Скільки пам’ятає себе, завжди тягнулася до пісні. Перші свої власні пісні написала у 7 років. Завжди підкоряла «малу сцену», де навчалась і працювала, брала участь в різноманітних концертах і фестивалях. Ніколи не мріяла про якусь пісенну кар’єру, бо пісня для неї – це просто духовна потреба, це її простір, її невичерпна криниця доброти і любові.

 

І своїм добром вона ділиться з тими, хто цього потребує. Пісні пані Валентини веселі, ліричні, патріотичні – і дуже щирі. І, хоча все життя вона розмовляла російською мовою, її пісні написані рідною українською мовою, серед них чимало пісень присвячених нашим хлопцям, що нині на лінії вогню.

 

«Малою сценою» у Рівному для Валентини Слуквіної стали свята, що проводяться в місті, колективи, куди її запрошують, і волонтерські акції.

 

Валентина Слуквіна – лікар, дружина, мама чудового дорослого сина, небайдужа громадянка Рівного. Цінуймо жінок! Вони того варті!

 

Галина ДАНИЛЬЧУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews