«СПРАВЕДЛИВІСТЬ»: політична дія, платформа і розуміння

10.03.2016 12:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

У Києві 5 березня відбувся Об’єднавчий Конгрес громадських організацій, ініційований «Антикорупційним Рухом Валентина Наливайченка». У ньому взяло участь 157 громадських організацій зі всієї країни, які заявили про своє об’єднання в потужну громадсько-політичну ініціативу. На з’їзді були присутні понад 800 відомих політиків і міжнародних представників, зокрема, послів іноземних держав.

У свою чергу, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко проголосив створення громадсько-політичного руху «Справедливість», ядром якого стануть 3000 активістів із 16 областей. Також він закликав до єднання і заявив, що піде на вибори. «Перед громадянським суспільством стали очевидними політичні виклики, які можна вирішити тільки політичними методами», – сказав лідер «Антикорупційного Руху».

5z0WCk44yYE

«Так, ми підемо на вибори, але вони для нас не є самоціллю. Ми вже перейшли із суспільної боротьби в суспільно-політичну. Майбутнє української політики – за об’єднаннями справжніх активістів. Майбутнє української держави твориться не в кабінетах адміністрацій, а серед людей. У громадському секторі», – заявив Валентин Наливайченко. Лідер «Антикорупційного Руху» підкреслив, що таке об’єднання – «організація нового типу»: «Ми – відкрите співтовариство, яке ставить для себе політичну мету і дію», – зазначив він.

Серед основних принципів, на яких буде базуватися рух, його ініціатор відзначив «нульову толерантність до корупції», прозорість економічної політики, а також створення «армії гідності», яка буде займатися адаптацією ветеранів антитерористичної операції. «Ми будемо об’єднуватися не абстрактно, а за принципом «ТІ, ХТО ДІЄ», – наголосив політик. – Нас цікавить об’єднання з учасниками АТО, волонтерами, такими як, «Українці разом», громадська спілка «Справедливість», з багатьма тими, хто здатний діяти. Для нас об’єднання – це політична дія, платформа і розуміння, як можна діяти».

Серед своїх партнерів лідер «Антикорупційного Руху» назвав партію «Батьківщина» Юлії Тимошенко, партію «Громадський контроль» Дмитра Добродомова та всі інші проукраїнські демократичні сили. Серед завдань новоствореного об’єднання Наливайченко визначив три складові: справедлива економіка, захист кожного українця і нульова толерантність до корупціонерів. «3000 активістів «Антикорупційного руху» щодня борються з корумпованими чиновниками в усіх сферах життя», – підкреслив Наливайченко.

Лідер партії «Народний контроль» Дмитро ДОБРОДОМОВ заявив, що «настав час кардинальної зміни політичних еліт». Наливайченко додав, що, тим, хто рухається разом з нами в одному об’єднанні буде некомфортно в цій владі. Тому що ця влада буде демонтована і перезавантажена.

0hrliYApCog

Представник об’єднання учасників АТО «Справедливість», командир штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас КОСТАНЧУК наголосив: «Було б величезною злочином не використовувати потенціал добровольчого руху і бійців, які добровільно пішли на війну. Об’єднавши зусилля з іншими всеукраїнськими патріотичними організаціями, будемо боротися за правду і справедливість. Ми впевнені, що вище військове керівництво треба терміново звільняти і віддавати під суд».

Лікар-реаніматолог Любов СЛЄПОВА підкреслила, що бачить потенціал у такому об’єднанні через можливість ввести в країні новий рівень медицини. «Тільки 2015 року в країні населення скоротилося на 700 000 чоловік. А значить, поки не ми реанімуємо медицину, а вона нас», – зазначила вона.

Перед учасниками Об`єднавчого конгресу виступив голова Рівненської регіональної обласної партійної організації Політичної партії «Прогрес» Анатолій СИДОРУК.Пропонуємо увазі читачів скорочений виклад його виступу:

sTga3NK6U88

– Недарма ми тут зібралися в такий день – сьогодні батьківська поминальна субота. Ми сьогодні поминаємо хлопців наших, які загинули на Майдані, поминаємо родичів і побратимів, які поклали своє життя за незалежність нашої України. Гібридна війна – це справжня війна, де кожен день гинуть наші хлопці. Ми тут зібралися об’єднатися і сказати: хлопці рідні наші, дорогі наші сини, батьки, брати, мами та сестри, які гинуть зараз, ми продовжимо нашу справу, доведемо до кінця.

Я був весь час членом політичної партії «УДАР», був заступником голови обласної організації, розбудував її на Рівненщині. Коли нас хотіли ломанути через коліно, ми не прогнулися, не проламалися, а лишилися сильною єдиною командою. Зареєструвавши в області 25 серпня політичну партію «Прогрес», ми пішли на вибори. Невідомий проект, ніхто не знав, але, зібравши всіх людей, не згідних з тією ситуацією, яка сьогодні в державі, не згідних із провладною партію, яка сьогодні працює, ми досягнули свого результату. Ми маємо сільських голів, маємо селищного голову, маємо 71 депутата – сьогодні вони тут є в залі. Це люди фахові – медики, освітяни. Це люди не байдужі, які будуть у нашій команді, які йдуть в об’єднання для того, аби були зміни в нашій країні.

Сьогодні влада посягає на землю, чиновники хочуть продавати землю. Повірте, земля не товар, а вони до нього відношення не мають. Я сам за освітою агроном, я знаю, що таке земля, я виріс у сільській сім’ї колгоспників. Я знаю, що це таке. А нині вони хочуть продати землю: дають людям гривню, а забирають десятки тисяч з їх кишень.

Придумали субсидії, придумали ще щось. Можливо, субсидія спасає, але люди, отримавши її, не розуміють, що це робиться: коли людині дали 480 чи 700 кубів газу за фіксованою ціною 240 гривень, а ти використав 300, то де решта?!. В Рівненській області буквально за два тижні – два суїциди. Люди наклали на себе руки, бо не мають за що лікуватись. А скільки тихенько вмирають…

Сьогодні мета наша єдина – не дати розбазарити до кінця наші землі, не дати обікрасти наш народ, який і так не має на що хліба купити. Люди не мають за що купити ліки, не мають за що прожити, не мають за що в автобусі проїхати. А ті, хто довели народ до зубожіння, сидять у теплих кріслах, зручно всілися – одні маленькі, інші жирненькі, але вони всі разом сидять і ділять те, що лишилося ще в Україні.

Будьмо! Я вам усім бажаю бути здоровими, всім мудрості, об’єднатися і рухатися єдиною великою спільною командою. Слава Україні!

9KeoPgiLL1k 7444NBhF4B8 an8EScVPrlw Dst9Y0xEIOw EZ5UxQwHPjw hnM0fYn_lh4 jmHjTUeeevg obmcVxQALzE uNCvYelmMFM Vz9gg0tqq2I y7homch58Lk


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews