У Костополі освятили пам’ятник на могилі героя АТО Віталія Ставського

Напередодні Світлого Христового Воскресіння, на Костопільському міському кладовищі було встановлено пам’ятник на місці поховання Героя-костопільчанина, учасника АТО, майстра спорту з греко-римської боротьби, чемпіона України Віталія Ставського, який загинув 3 вересня 2014 року під час атаки російських бойовиків у Луганську.

19.04.2017 10:07   Джерело: https://kostopilnews.com
Опубліковано : Людмила Марчук

Як повідомляють  "Всі новини Костопільщини", церемонія освячення пам'ятника Героєві України відбулася 18 квітня. У ній взяли участь його матір Ірина Ковтко, рідні і близькі загиблого, секретар Костопільської міської ради Дмитро Єрмаченко, тренери спортсмена Василь Луцов’ят та Іван Ладоненко, представники громади.

 

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Віталія Ставського, який поклав своє життя заради ідеалів українства та мирне майбутнє держави.

 

 

До виготовлення меморіальної споруди Герою-захиснику долучились представники громади, приватні підприємці, а основну частину витрат взяла на себе Костопільська міська рада.

 

 

 

Віталій Ставський   народився  у 1991р. у місті  Костопіль. Навчався у ліцеї-інтернаті на відділенні  греко-римської боротьби. У 2007 році став  чемпіоном України, виборов звання майстра спорту  з греко-римської боротьби. Із жовтня 2011 року  проходив службу за контрактом у військовій  частині Львова. Був молодшим сержантом 80-ї  окремої аеромобільної бригади. Третього вересня  2014 р. загинув під час атаки російських бойовиків, захищаючи  Луганський аеропорт.

 

 Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня  (посмертно).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://kostopilnews.com