У Рівному розшукали боса "тітушок"

23.10.2015 19:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


Стали відомі нові подробиці учорашнього нападу на журналістів телеканалу Рівне 1. Нагадаємо, на вулиці Мірющенка на знімальну групу напало 10 "тітушок", коли медійники знімали сюжет про виселення родини Наумчуків.

"Тітушки" намагалися перерізати кабель. Це знімав оператор Артем Лаговський. Після чого й виникла сутичка. Молодики накинулися на оператора та почали його душити, після чого застосували газовий балончик. 

За фактом нападу журналісти звернулися до міліції та написали заяву щодо перешкоджання професійній діяльності, а сьогодні наші колеги влаштували акцію під облуправлінням міліції в знак солідарності та з вимогою дати злочину важчу кваліфікацію й об`єктивно розслідувати справу.

 

Правоохоронці наразі шукають нападників. Як повідомила прес-служба МВС, за заявою оператора телекомпанії відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). 

За попередньою інформацією, діями молодиків керував колишній співробітник Державтоінспекції Олександр (прізвище, на жаль, нам невідоме). Чоловік продавав автомобілі, потім займався нерухомістю. Хоча начальник міськвідділу міліції Василь Зелінський запевнив, що йому невідома така інформація.

Фото takeinfo.net


Однак, журналістам порталу "ЧаРівне.інфо" з власних джерел став відомий номер телефону "боса" "тітушок". Спершу він підтвердив те, що його звати Олександр та навіть запропонував номер телефону свого адвоката, а також зустрітися.

Пізніше, коли журналіст "ЧаРівне.інфо" представився, чоловік почав все заперечувати та мимовільно переходив на грубощі.

 

Ми вдруге подзвонили пану Олександру, погодившись на зустріч, втім, він почав підвищувати голос та називати себе Степаном, повністю заперечуючи свою причетність до вчорашньої події. В кінці співбесідник нецензурно вилаявся. 

За інформацією правоохоронців, наразі за цим фактом триває досудове розслідування. Міліція розшукує нападників. Водночас журналістська спільнота Рівного також проводитиме своє незалежне розслідування й контролюватиме дії правоохоронців. Адже в останній час випадків перешкоджання журналістській діяльності на Рівненщині побільшало. Проте правоохоронними органами ці злочини не розслідуються. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews