У Рівному відзначили старт Паралімпіади та пообіцяли переможцям гроші

07.09.2016 12:48   Джерело: ERVE
Опубліковано : Степан Ромашкін
Керівництво області обіцяє 35 мінімальних заробітних плат (50, 750 тисяч гривень) за «золото» на  Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Як повідомляє кореспондент ERVE.UA, змагання стартують вже сьогодні, 7 вересня.
Відтак о 10:00 біля Рівненської ОДА замайорів прапор національного комітету спорту інвалідів України. Для більшої «масовки» організатори дійства зібрали кілька сотень студентів, більшість із них, судячи з розмов, навіть не знали, що відбувається. До слова, на аналогічний захід старту Олімпійських ігор, який відбувся у серпні, прийшло значно менше людей. Здебільшого це були родичі та друзі олімпійців.
За медалі в Ріо змагатиметься 11 спортсменів з Рівненщини. Семеро із них дзюдоїсти – Юлія Галінська, Давид Харава, Людмила Логацька, Катерина Гусєва,Олександр Косінов, Олександр Назаренко та Олександр Помінов.
 
За медаль у плаванні боротимуться – Катерина Ткачук та Ярина Матло. У параканоє виступатиме – Микола Синюк. А ось у розділі пауерліфтинг змагатиметься Любов Семенюк.
Зауважимо, що, окрім грошових винагород від РОДА, обіцяють владнати житлові питання спортсменів. Відтак за перемогу хочуть дати квартири. Офіційно на державному рівні винагорода за золоту медаль – до 40 тисяч доларів, до 26 тисяч за ІІ місце і за ІІІ – до 18 тисяч доларів.
Керівник Рівненського «Інваспорту» Віктор Кучер каже, що шанси на перемогу мають усі спортсмени і сподівається, що Рівненщина на цих іграх здобуде більше медалей, ніж в Лондоні у 2012-му.
«Тоді ми мали 6 медалей, з них два «золота». Цьогоріч виступає 11 спортсменів, і перемог має бути значно більше. За звитягу на попередніх іграх квартири отримали дзюдоїсти Олександр Косінов та Наталія Ніколайчик. Проблем із фінансуванням параолімпійців немає, все виплачують і дають»,- зауважує Кучер.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ERVE