У Вараші визначились переможці 30 міжнародного турніру з боксу

29.08.2016 16:20   Джерело: ВСЕ про СПОРТ
Опубліковано : Степан Ромашкін

Всеукраїнський відкритий турнір з боксу присвячений 20-річчю НАЕК «Енергоатом»пройшов 23-27 серпня у місті Вараш. Спортсмени з 17 областей України, а також з Білорусі та Молдови змагались за першість у 10-ти вагових категоріях, повідомляє кореспондент ERVE.UA.

У турнірі також взяла участь Національна збірна з боксу (юнаки до 22 років). Запекла боротьба точилась на ринзі протягом тижня, а в суботу, 27 серпня, відбувся фінал змагань, де професійні судді визначили головних переможців турніру.

Місця розподілились таким чином: Вагова категорія 49 кг – Тарас Радчук (м. Вараш); Категорія 52 кг – Андрій Тишковець (м. Львів); Категорія 60 кг – Степан Чеботарь (м. Одеса); Категорія 64 кг – Юрій Шепелюк (м. Рівне); Категорія 75 кг – Олександр Шитий (м. Київ); Категорія 91+ – Ігор Шевадзуцький (м. Дніпро). Кращими суддями змагання визнані Руслан Соколов (м. Тернопіль), Андрій Ситніков (м. Одеса) та Олег Кулеша (м. Хмельницький).

Звання кращого боксера турніру отримав член «Українських отаманів» (2013-2015рр.) Ігор Шевадзуцький та був нагороджений Кубком імені Миколи Фрідмана, який вручив син покійного, Денис.

Ігор Шевадзуцький, боксер (м. Дніпро): «Чесно кажучи, здивований, що кращим боксером визнали мене. На турнірі боксували багато достойних спортсменів, тому дуже вдячний, що саме я удостоєний цього звання. Якщо говорити про фінал, то він був не з легких. Моїм суперником був перспективний боксер Віталій Покуляк (м. Полтава). Бій вийшов видовищним. Хочу побажати усім вболівальникам миру, світлого неба над головою, душевного тепла і удачі».

Олександр Кравченко, тренер боксерського клубу «Золота рукавиця» (м. Вараш): «Мені не соромно за своїх вихованців. Тарас Радчук переміг у ваговій категорії 49 кг. Йому пощастило пройти збір разом із Збірною у Вінниці. Десь недопрацював Павло Єфремов, проте «фізики» вистачало в обох. Влад Буцмай достойно відбоксував, проте у півфіналі програв Дмитру Карташову (Рівненська обл.). Рівень змагань високий, тому на ринг виходили кращі. Взяти наприклад вагову категорію 60 кг, де 11 хлопців, з яких 5 майстри спорту і 6 кандидати. Загалом, відчутної переваги між суперниками не було, мали місце технічні нокаути, але знову ж повторюсь, підготовка в усіх була досить хороша».

Ігор Матвійчук, тренер-суддя (м. Київ): «Свого часу і я боксував на цьому турнірі. Зараз беру участь, як тренер та суддя. Дуже хороший захід в плані того, що керівництво атомної станції підтримує цей турнір і вид спорту загалом. Гарний склад тренерів і учасників, є тут майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу. Тому ці змагання однозначно відкривають майбутнє боксу Рівненщини. Я переконаний, що незабаром ці спортсмени стануть відомі на широкий загал».

Таня АРСЕНТЬЄВА
Фото Надія Тимофєєнко, прес-центр ВП РАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ про СПОРТ