Відомі рівняни про другий тур мерських виборів: чого чекати?

13.11.2015 19:00   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Вже цієї неділі, 15 листопада, рівняни обиратимуть міського голову в другому турі мерських перегонів. Вибирати потрібно буде між чинним міським головою Володимиром Хомком і керівником "Громадського контролю" Дмитром Якимцем. Чи підуть відомі рівняни голосувати, що очікують від другого туру виборів та які результати прогнозують - дізнавалася журналіст сайту "ВСЕ". 

 

Актриса Ніна Ніколаєва:

- Голосувати піду обов'язково, не маю права бути осторонь таких подій. Чого очікую від виборів? Якщо чесно, не знаю. Напевно, зараз рівень очікувань - щоб не стало гірше, ніж до виборів. Який мій прогноз? Мабуть, при владі залишаться ті ж, але, може, це і добре. Голосуватиму за того ж кандидата, що і в першому турі.

МС Gonibez (Михайло Юрчук):

- Голосую увесь час і завжди, ходжу з сім'єю, це процес для нас. У звичайних людей рідко питають їхню точку зору, тому ставлюся до виборів серйозно. Цей раз виключенням не буде. Прогнози? Думаю, особливих змін не буде, хоча дуже хочеться... А взагалі інтирига збережеться до кінця підрахунку голосів. Побачимо.

Поет Андрій Пермяков:

- На вибори піду, адже доля мого міста мене турбує. Закликаю піти голосувати всіх. Хочу вірити, що всі обіцянки будуть виконані, незалежно від того, хто з кандидатів їх давав.

Фотохудожник Олександр Харват:

- Голосувати піду, тому що небайдужий до нашого міста. На жаль, ці вибори найбрудніші за всю історію. Ще такого не було. З одного боку, можна сказати, що усі прагнуть змін, а з іншої, щось змінювати не кожен хоче. Ніби замкнуте коло. За кого голосувати – питання не виникає, нашому місту необхідні зміни. А про які зміни можна говорити, якщо не буде нового очільника міста? Я не повірю, що попередній під  час нового терміну щось змінить. У нього вже двічі була можливість. Дуже багато фактів помічали активісти й інформували про це, у ЗМІ з'являлися матеріали про неправомірні дії стосовно земель та нерухомості міста, це явний кримінал. Я вбачаю, що на ці факти правоохоронні органи все-таки відреагують належним чином, і у випадку обрання діючого мера знову ми матимемо нові вибори, які відбудуться уже не скоро. Проаналізувавши ситуацію, можна угледіти певну схему приходу до виконання обов'язків іншої людини, представника політсили з найбільшою на сьогодні кількістю голосів. У них в руках багато компромату, який неодмінно використають при перемозі попередника. Тому й підтримують його, заради приходу до влади. Очільник міста повинен бути нашим реальним представником і захисником інтересів громади міста. У старому ми розчарувались, тому маємо надію на нового. Головне - це обов’язково прийти й чесно проголосувати за зміни! 

Активіст Євромайдану і учасник АТО Максим Савич:

- На вибори, так як і в першому турі, не піду у зв'язку з перебуванням на фронті. Очікую виконання обіцянок від переможця і вважаю, що краще було б, якби у Рівного таки був новий мер.  

Керівник інформаційного відділу РОГО "КВУ" Святослав Дубов:

- Голосувати я обов’язково піду, як це постійно робив, починаючи з 2004 року. І не пропускав ще жодних виборів не лише через специфіку своєї роботи, а й тому, що вважаю це одним із головних обов’язків будь-якого свідомого громадянина, як би це банально не звучало. Що очікую від цих виборів? На жаль, не виправдалися сподівання, що хоча б після першого туру обидва кандидати на посаду міського голови Рівного перестануть використовувати один проти одного брудні технології. В другому турі продовжилася тенденція, коли кандидати публічно боролися за голоси виборців не демонстрацією переваг своїх передвиборних програм, які вирішуватимуть актуальні проблеми міста, а переважно звинувачували один одного в брехні, корупції та інших гріхах. І для багатьох рівнян це виглядало, як сварка в дитячому садочку: "Ти – дурень!" "Сам такий!"

 Як на мене, це не є рівень сучасних відповідальних конструктивних політиків. Тому головним очікуванням від дня голосування для мене є те, що хоча б у цей день жоден зі штабів кандидатів не робитиме якихось провокацій чи маніпуляцій, котрі можуть викривити результати волевиявлення рівнян. Щодо результату виборів, то найголовніше, щоб якомога більше виборців прийшли 15 листопада на дільниці і проголосували за котрогось із двох кандидатів. Адже лише в такому випадку місто матиме справді обраного більшістю керівника. І за такої ситуації переможе той кандидат, котрий мобілізує якнайбільше своїх виборців та переконає на свою користь тих, хто ще досі сумнівається в своєму виборі. Як виборець, свій остаточний вибір я зроблю в суботу, перед днем голосування, коли передвиборна кампанія повністю завершиться, і коли проаналізую увесь передвиборний шлях обох кандидатів на основі власних спостережень.

Прес-офіцер Олександр Гайн:

- Я особисто, на жаль, піти не зможу, бо зараз на військовому навчанні і повернуся вже після 15 листопада. Очікую, що ці вибори все-таки трансформують наше місто. Набридли погані дороги, убогі будинки, комунальний сектор - це взагалі сором для Рівного. Тому час наводити лад у місті.

Художник і музикант Юрій Журавель:

- Я піду на вибори. Хоча від самого процесу нічого не очікую. Я не підтримую жодного кандидата, погано, що такої позначки в бюлетені немає. Але незалежно від результату, я буду працювати для Рівного, а разом чи всупереч з управлінцями - покаже час.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua