Влада Литовченко: «Мої доньки не хочуть бути схожими на мене»

25.07.2015 16:02   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На «Тернопільські дні моди’2015» спеціально приїхала відома модель Влада Литовченко. Вона є співавтором колекції торгової марки Сat Orange, яку презентували на показі. Окрім того, Влада проводила тернополянкам майстер-клас «Кодекс леді». Нам вдалося поспілкуватися із Владою і запитати про її враження від нашого міста.

 

– Владо, ви у Тернополі вперше?
– Так, і дуже рада такому запрошенню. Я дуже багато чула про Тернопіль і Тернопільщину загалом, тож хотілося відчути атмосферу вашого міста, дізнатися, як живуть тернополяни, скуштувати місцевих страв.


– На днях моди ви презентували колекцію вечірньо-коктейльних суконь Vlada Litovchenko with Cat Orange. Розкажіть про свою співпрацю.

– Коли Олена і Сергій Азаренки звернулися до мене із пропозицією стати співавтором і обличчям їхньої нової колекції, я радо погодилася. Ми разом натхненно працювали над ескізами, вибирали тканини, крій. Тернополяни на показі змогли оцінити наші зусилля. Колекція складається з легких і романтичних гіпюрових суконь простого та лаконічного крою зі злегка приталеним силуетом. Сподіваюся, що сукні припадуть до вподоби дівчатам і жінкам будь-якого віку й стилю – їх можна одягнути і на вечірній захід, і на коктейль, і на прийом, і на випускний вечір.


– А ви особисто якому стилю одягу віддаєте перевагу?
– Я як викладач університету, громадський діяч, мама двох дорослих доньок віддаю перевагу одягу більш офіційного, класичного стилю. Але він обов’язково має бути комфортним, бо я веду доволі активний спосіб життя, маю багато зустрічей впродовж дня. Як колишню королеву краси, люди перш за все оцінюють мене за зовнішнім виглядом, тож дозволити собі розслабитися я не можу, весь час повинна мати бездоганний вигляд.


– Що робите для того, щоб мати гарний вигляд? Може, маєте свій особистий рецепт краси?
– Щоб мати гарний вигляд, треба мати гарний настрій, самодисципліну, стежити за харчуванням, займатися спортом, позитивно ставитися до світу і оточуючих.

– Який ваш улюблений вид спорту?
– На спорт маю дуже мало часу, але доводиться викроювати. Тричі на тиждень займаюся у тренажерному залі аеробікою. Якщо говорити про додаткові активності, то мені дуже подобається керувати гвинтокрилом, маю ліцензію з пілотування міжнародного зразка. Ще полюбляю стрибати з парашутом, у моєму списку вже 50 стрибків. Мені подобається керувати катером і скутером, але жалкую, що не вмію плавати.


– Де любите відпочивати?
– Свого часу я багато бувала за кордоном і не мала можливості відкрити для себе Україну, а в нас дуже багато цікавих історичних пам’яток і мальовничих місць. На травневі свята ми з молодшою донькою побували у Львові. Коли я їхала до Тернополя, вона сказала, що я така щаслива, що знову їду у такий красивий край.


– Публічною особою бути доволі важко в тому плані, що їх часто критикують. А як ви сприймаєте критику?
– Публічна людина повинна мудро реагувати на провокації. Може бути достатньо закритою, але все одно деякі висловлювання і думки можуть інтерпретувати в іншому контексті – так, як би хотіли бачити. Головне – не кількість дипломів за плечима, а бути мудрою, толерантною і багато працювати над собою.


– Колись Моніка Белуччі сказала, що краса для жінки стає проблемою тільки у двох випадках – або коли її нема, або коли немає більше нічого, крім краси…
– Чесно кажучи, в мене тепер зовсім інший період. Я хотіла б відбутися як експерт, як спеціаліст, захистити кандидатську, докторську… Краса – це в минулому. Я вдячна Богу за здоров’я, красу і за ті можливості, які отримала, і якщо мені не вдалося щось реалізувати, то це тільки з точки зору комплексів і лінощів.


– У вас дві дорослі доньки. Чи хотіли б, щоб вони пішли вашою стежиною?
– Старшій Маргариті 24 роки, Христині – 15. У старшої є улюблена робота – вона спеціаліст із міжнародного піару, цілком самостійна і не потребує втручання в її життя. Молодша Христина потребує уваги і піклування, я контролюю її, але можу довіряти. Вона самостійна, дисциплінована, планує свій час, добре вчиться. Хочу, щоб доньки себе реалізували в житті і були щасливими дружинами і матерями. Жодна з них не хоче пов’язувати себе з модельним бізнесом, хоча про молодшу ще рано щось говорити. Старшій я робила пропозицію взяти участь у конкурсі краси, на що вона відповіла, що її це взагалі не цікавить. Маргариті не подобається публічність, вона сказала, що не хоче обирати мій шлях, у неї своє бачення власного життя, і я її вибір поважаю.


– Поділіться рецептом вашого гарного настрою…
– Він залежить від сприйняття довколишнього середовища, від того, як ми реагуємо і як ми вміємо контролювати свої емоції. Світ такий, картину якого ми самі малюємо. Якщо ми хочемо, щоб він був світлим і яскравим, він таким буде! Треба вміти боротися із пригніченим настроєм, навіть коли цілковита безнадія і не видно світла в кінці тунелю. Це на словах, звичайно, дуже легко, але щоденно тримати себе в тонусі – велика праця.


– Кажуть, що жінка – настільки гарна, наскільки вона дозволяє собі бути такою… Ваші побажання тернополянкам?
– Як я помітила, тернополянки – сучасні жінки, впевнені у собі, сильні, знають собі ціну, самодостатні і вміють гарно та доречно одягатися. Це вже багато плюсів. Решта побажань? Бути дисциплінованими, тримати себе у формі, мати гарний настрій і нести в світ любов і добро!

 

Світлина від НОВА Тернопільська газета.
 
Оксана СМІЛЬСЬКА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews