«Вляпався» серйозно: директора комунального підприємства «надула» фірма з Луганщини

31.10.2015 11:01   Джерело: erve.ua
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


 
фото: autosite.ua
 
На Рівненщині суд покарав директора сарненського комунального підприємства «Трудівник» двома роками умовного терміну та зобов’язав повернути у бюджет 420 тисяч гривень. Про це повідомляють джерела з посиланням на ЄДРСР.
 
 
До суду дійшло через те, що з саме з вини директора бюджет збіднів на 420 тисяч гривень. Суд визнав чоловіка винним у тому, що на початку 2014-року він, після проведення тендеру, уклав угоду про купівлю сміттєвоза у луганської фірми «Машінком», який коштує 650 тисяч гривень. 
 
Директор був настільки задоволений, що все йде за планом, що перерахував усю суму ще до того, як отримав спецавтомобіль. Але замість омріяного сучасного сміттєвоза для міста з Луганська у травні він отримав листа, в якому йшлося, що «у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в м. Луганську «Машінком» не в змозі поставити сміттєвоз». Назад же підприємство перерахувало тільки 230 тисяч. Решта, попри вирок господарського суду Харківщини і наказ про примусове стягнення з луганського підприємства, і досі не повернута. 
 
Суд вважає, що керівник, будучи відповідальною особою, винен у нанесенні збитків державі в особливо великих розмірах і повинен понести відповідне покарання.
Але сам директор заявив, що своєї вини не визнає, бо хотів якнайшвидше забезпечити Сарни сучасним сміттєвозом і всі свої кроки погоджував із міською радою, щоправда, усно. Але такі аргументи суд не переконали.
 
У тюрму комунальника не посадили, але присудили йому дворічний умовний термін, а ще суддя постановив стягнути із нього 420 тисяч гривень, які з його ж вини втратила держава. Наразі майно підсудного знаходиться під арештом. Чи подавав він апеляцію на вирок – поки невідомо. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: erve.ua