За невиконання мобілізаційного плану - до тюрми

Кількох сільських голів на Рівненщині за невиконання мобілізаційного плану притягують до кримінальної відповідальностії

10.08.2015 11:29   Джерело: ВСЕ
Опубліковано : Анастасія Квітковська

24 липня та 6 серпня 2015 року Військовою прокуратурою Рівненського гарнізону Західного Регіону України внесені до ЄРДР кримінальні провадження за ст. 367 ч 1 КК України відносно голів Вирівської сільської ради Сарненського району, який у період травня-червня 2015 року, та голова Княгининської сільської ради Дубенського району Рівненської області, який у період червня-липня 2015 року, в порушення вимог ст.18 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», недбало поставились до виконання службових обов’язків. Про це повідомляє прес-служба ОК "Захід".

 

Так, голова Вирівської сільської ради, не забезпечив доставку та не організував оповіщення понад 100 військовозобов’язаних, не забезпечив їх доставку до військкомату, внаслідок чого завдав немайнової шкоди, яка виразилася у підриві обороноздатності України на порядку комплектування ЗСУ та інших військових формувань. Голова Княгининської сільської ради не подав у розшук та не вжив заходів щодо прибуття на медичну комісію до військкомату близько 150 військовозобов’язаних, які підлягали обстеженню лікарською комісією та призову за мобілізацією, що завдало істотної школи порядку комплектування військових підрозділів ЗС України та інших військових формувань у період дії загрози національній безпеці України.

 

Довідка:

(Стаття 367 частина 1 КК України - штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів з доходів громадян або виправні роботи на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права обіймати певні посади чи займати певною діяльністю на строк до 3-х років).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ