Максим Коломис

Максим Коломис

журналіст, телеведучий, RvNews

Замість бюджету – наркотики і фашизм?!

Саме такий обмін вважають доцільним депутати від різних опозиційних сил. І байдуже, що спливає листопад, а в Україні і досі не затверджено головний фінансовий документ, пішов третій рік Революції Гідності, а нас і досі судять ті, хто судив Майдан…

25.11.2016 13:13   Джерело: RvNews
Автор : Максим Коломис

Саме такий обмін вважають доцільним депутати від різних опозиційних сил. І байдуже, що спливає листопад, а в Україні і досі не затверджено головний фінансовий документ, пішов третій рік Революції Гідності, а нас і  досі судять ті, хто судив Майдан…

Скидається, що у час, коли необхідно нарешті з’ясувати, як саме Україна збирається пережити дворазове підвищення мінімальної зарплатні, деякі депутати вирішили остаточно переконати у власній неадекватності усіх, хто іще не переконався.

Наприклад «радикал» Олег Ляшко зареєстрував законопроект, яким пропонує зобов’язати  держслужбовців проходити обстеження на наркотичну та алкогольну залежність. Як то кажуть, саме час…

 

 

«Керувати державою може кожен шизофренік, наркоман чи алкоголік і через таку угашену владу страждають усі українці», - з традиційним апломбом пояснює ініціативу містер Вила Напоготові. Давно, мовляв, прийшла пора довести народу, що у вас усі удома. Так ніби для цього достатньо просто справку отримати.

Не менш екстравагантну ініціативу оприлюднив лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Учорашній нардеп від «Опозиційного блоку» звернувся до керівників європейських інституцій Дональда Туска, Жана-Клода Юнкера, Мартіна Шульца та голів дипломатичних представництв країн Євросоюзу у Києві з приводу … резонансної заяви міністра культури України Євгена Ніщука.

На додачу пан Рабінович закликав депутатів Верховної Ради не приймати бюджет, поки не буде розглянуто «людоненависницька, фашистська» риторика міністра. Вищезгаданий пан Ляшко, до речі, з ним цілком солідарний і вважає, що Ніщук, мовляв, тепер мусить бути звільнений, як «генетично ушкоджений».

 

 

«В чому хиба моя?», - запитує сам пан Ніщук. І мимоволі, після настільки гучних звинувачень, починаєш шукати, що ж такого резонасного наговорив глибоко інтелігентний ведучий Майдану?

Виявляється в ефірі одного з ток-шоу просто назвав ситуацію на сході і півдні України проваллям свідомості, бо у Запоріжжі та на Донбасі проживає чимало нащадків людей, яких у радянські часи туди просто завезли. Мовляв, така була тоталітарна технологія розмивання національної генетики.

 

 

«В чому хиба міністра?», - запитую я слідом за ним самим. Він сказав щось, чого не знає будь-яка людина, яка вивчала історію України ХХ століття? Він образив когось із мешканців Південного-сходу, заявивши, що вони самі винні в тому, що їх предків переселили?

Як на мене, ситуація діаметрально протилежна. Просто деякі політики, не маючи ні бажання, ні мотивації займатися чимось по справжньому потрібним, воліють клепати найбанальніші інфоприводи, аби тільки зайвий раз потрапити в ефір. Не гребують навіть тупою грою на емоціях тих, хто не до кінця розуміє страшне слово «генетика»…

Єдине, що у цій ситуації варто робити людям притомним - не звертати ані найменшої уваги на маячню, яку верзуть безсовісні популісти і у жодному разі не давати їй розголосу.

А то замість бюджету і реформ, знову маємо суцільні наркотики і фашизм…

                                                                                                                            Максим КОЛОМИС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews