Затримали замовників замаху на вбивство співвласника рівненського "Вереса"

29.09.2016 10:58   Джерело: press-centr.com
Опубліковано : Степан Ромашкін

Правоохоронці розповіли деталі резонансного злочину, скоєного під Львовом 29 серпня. Нагадаємо, того дня невідомі підірвали, а потім обстріляли обстріляли автомобіль власника ВАТ "Львівський холодокомбінат" Богдана Копитка,  у кримінальних колах більше відомого як «Копито». Самого бізнесмена на той момент в машині не було, натомість загинули двоє його охоронців та водій. Вчора, 27 вересня, на Київщині затримали замовників, організаторів та виконавців цього замаху.

- Усі підозрювані затримані в результаті спільних дій працівників Національної поліції та прокуратури, - розповідає на брифінгу перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян. – Це злочинне угруповання, до складу якого входило четверо осіб, один із них – громадянин Росії, який належить до тамтешніх неофашистських рухів, служив у збройних силах РФ, в Україну був закинутий російськими спецслужбами. Зараз ми встановлюємо, з якою метою він тут перебував. Ще один учасник – свого часу брав участь в АТО, служив в батальйоні «Айдар». Замовник вбивства – уродженець Львова.

Ці злочинці погодилися вбити бізнесмена Копитка за 2,6 мільйони гривень. 600 тиясч з них вони вотримали завдатку, сказав прокурор Львівщини Юрій Квятківський.

  • Слідство вважає, що мотивом злочину була боротьба за сфери впливу у злочинному світі та заволодіння майном, - сказав Генпрокурор України Юрій Луценко. – Також відомо, що це угруповання планувало злочини і в інших областях України.

Готувалися злочинці ретельно два місяці – навіть вибухівку підклали під дорожнє полотно під час ремонту дороги. За словами Вадима Трояна, вбити Копитка вони мали дещо раніше, проте перший раз їхня «справа» зірвалася – підприємець не повернувся вчасно з закордону. А того дня, 29 серпня, на автодорозі один автомобіль зловмисники підірвали керованим пристроєм, інший обстріляли з кулемета та автоматів.

- Усім затриманим оголошено про підозру, - каже Вадим Троян. – У їхніх помешканнях провели 10 обшуків, вилучили зброю та вибухівку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: press-centr.com