Землі Мирогощанського іподрому таки роздадуть людям

22.11.2016 11:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Про це стало відомо під час прес-конференції, що відбулась у медіа-центрі ERVE.UA  21.11.2016р. Остаточну крапку у питанні роздержавлення підприємства поставив Кабінет Міністрів України.

 

Володимир Присяжненко, директор ДП «Мирогощанський державний іподром»:  «Хочу привітати всіх з прийняттям рішення про приватизацію Мирогощанського державного іподрому. Ми свого слова дотримались, і ми всі разом перемогли. Тепер процес буде відбуватись досить швидко. Думаю що за 9 -12 місяців ми закінчимо роздержавлення та розпаювання землі».

 

Наступний етап процедури роздержавлення – передача підприємства у Фонд державного майна України, який проведе оцінку майна, 25% від якого і перейде працівникам.

 

Олександр Дехтярчук, народний депутат України: «Далі земля і підприємство будуть передані у Фонд держмайна, який буде здійснювати управління цим підприємством і готувати його до роздержавлення. При цьому, порядок наділення паїв вже узгоджений, адже ще 4 роки тому люди зібрали понад 80 тис.грн і виготовили проектну документацію, де вказано розмір кожного  паю і територію на якій він розташований».

 

У розподілі земельних паїв будуть брати участь мешканці Привільницької і Мирогощанської об'єднаних громад Дубенського району. Жителі 8 сіл не приховують радості, сподіваючись що земля, на якій свого часу довелося тяжко працювати, тепер дасть можливість заробити.   

 

Олександр Іванов, житель с.Молодаво: «Це дійсно свято для нас. Адже  ми вже встигли розчаруватися, бо чули лише слова… У моєї мами майже 2.5 га землі на іподромі. Якщо буде достойний інвестор, то віддамо землю в оренду, хай людина працює, і ми будемо мати якусь частку від того».

 

Сільські голови об’єднаних громад, в свою чергу, обіцяють допомогти селянам залучити достойних інвесторів, адже заробіток на землі допоможе також поповнити місцеву казну.  

 

Світлана Соборук, сільський голова Мирогощанської об’єднаної громади: «Багато що залежить від того які інвестори прийдуть. Сільська рада, як представники громади, буде залучати інвесторів і дивитись щоб дали людям за землю гарну ціну. Зрештою, щоб і податки прийшли у бюджет».  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews