Наша землячка з Італії презентувала у Рівному свою поетичну збірку

У неї світле ім’я – Світлана, у неї велика щира душа і палке серце українки-волинянки, хоч круті віражі особистої долі закинули її в далеку Італію, де вона живе вже шістнадцять років.

15.05.2017 02:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Живе і працює там, а думка і душа завжди лине в Україну. І мову свою материнську береже, як найвищу цінність, і виплескує тепло свого серця в поетичні рядки… 

Світлана Луцкова

 

Світлана Луцкова народилася в Майкові на Гощанщині. Навчалася в Острозі. Учителька за фахом, журналістка і поетка від Бога. І хоч живе в Італії, ніколи не полишає ані думкою, ні своєю активною дієвою позицією перейматися Україною.

Щойно вийшла друком її нова поетична збірка «EX LIBRIS квітня» і книгу цю вперше презентували у Рівному.

Організатором цього справжнього свята поезії душі стала відома рівненська журналістка Валентина Романюк, яка давно спілкується з авторкою.

Ще пані Валентина сприяла тому, щоб познайомити Світлану Луцкову з рівненською художницею Оленою Сергеєвою, яка творить свої «крапкові шедеври», бо відчула, що їхня творчість співзвучна й ніби довершує одна іншу. Й народилася в результаті справжня творча дружба двох мисткинь, повне взаєморозуміння, спорідненість душ цих двох прекрасних жінок.

Поезії Світлани проілюстровані тридцятьма малюнками Олени.

Вступне слово про авторку написав і виголосив на презентації Ігор Павлюк – поет, науковець, член Асоціації європейських письменників.

Видавалася книга в Тернополі і її редактором стала така ж світла і талановита жінка Ганна Осадко, яка написала післямову і завершила її такими словами:

«Я ще не бачила Світлану Луцкову. Але я вже її знаю, навіть більше і глибше, аніж могла би знати за кілька років поверхневого знайомства. Бо я читала її вірші – легкі і світлі. Справжні. Не надумані. Написані півпошепки, бо і читаю їх півпошепки – спокійно, глибоко, як дихаю».

 

У Рівному на презентації вони зустрілись вперше, а здавалося, наче знаються все життя.

Валентина Романюк просто і проникливо, ніби нанизуючи перлинки, збирала в цей день воєдино поетичне слово, звучала у виконанні маестро Михайла Іваніва скрипки, звучала поезія пані Світлани у виконанні також поетки й виконавиці співаної поезії Валентини Люліч.

Ірина Баковецька

А голова спілки письменників Рівненщини Ірина Баковецька експромтом виконала одну з поезій прямо із презентованого збірника у народному поліському стилі.

І час сьогоднішній стрімкий звів цих жінок усіх разом, соціальна мережа Інтернету дала змогу почути один одного, об’єднала їх думки і прагнення і…  народилася КНИГА.

Це був справжній «чистий» травневий четвер. Бо ніщо так не тішить і не заспокоює душу, як проникаюче у самісіньке серце слово і музика, яку народжують такі прекрасні українські жінки!

Галина ДАНИЛЬЧУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews