Рівненщина налагоджує тісніші економічні зв’язки з Сербією

Вчора Олексій Бучинський зустрівся з делегацією Українсько-Сербської ділової палати

25.05.2017 14:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, разом із керівництвом Рівненської ОДА та Торгівельно-промислової палати, зустрілись із представниками Українсько-сербської ділової палати.

– Основна мета діяльності Палати – не лише налагодження тісніших економічних зв’язків між Сербією та Україною, а й співпраця на регіональному рівні між Рівненщиною та краєм Воєводина. Воєводина досить подібна до вашої території, оскільки пріоритетними для нашого краю є агропромисловий комплекс, IT-технології, паливно-енергетичний сектор, туризм тому, в майбутньому, можна організовувати більш профільні обміни та приїзди місцевих підприємців, – зазначив президент Українсько-сербської ділової палати Мирослав Гочак.

Також пан Мирослав зазначив, що Воєводина – це край, де найбільша кількість представників української діаспори, а одним із перспективних напрямків для співпраці є розвиток туризму. Адже цього року в жовтні в краї відбудеться п’ятдесята виставка туризму, де Рівненщина та інші регіони України можуть представити сербській та європейській спільноті свою туристичну привабливість.

Гостей також зацікавила співпраця в галузі авіаперевезень. Член ради директорів Українсько-сербської ділової палати, представник американського інвестиційного фонду Бранко Станкович відзначив ймовірну інвестиційну привабливість комунального підприємства обласної ради «Міжнародний аеропорт «Рівне» та пообіцяв презентувати такий бізнес проект у своєму фонді.

– Рівненська обласна рада зацікавлена в залученні іноземних інвестицій до нашого краю. Рівненщина досить зручно розміщена з географічної точки зору, маємо дві міжнародні автомагістралі – Київ-Чоп та Київ-Варшава. Тому ми готові працювати з іноземними партнерами та завжди радо допомагаємо у цій співпраці, намагаючись усувати будь-які перепони, – зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews