Три структури об'єднають в одну: у Рівному може з`явитися Обласний центр громадського здоров’я

01.06.2017 10:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марія Соколенко

Медицину на Рівненщині оптимізують по всіх фронтах. Так, у Рівному планують створити Обласний центр громадського здоров’я. Таким чином, керівництво області намагається запобігти інтенсивному збільшенню різноманітних захворювань.

Зокрема, центр громадського здоров’я і буде займатися наданням профілактичної допомоги населенню Рівненщини. Але створення такої нової структури тягне за собою своєрідну ліквідацію інших. Зокрема, мова йде про реорганізацію таких комунальних закладів як Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та Обласний центр здоров’я.

null
Юрій Осіпчук

– Всі ці структури, особливо Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, який збирає інформацію і дає якісь аналітичні висновки, і Обласний центр здоров’я, – це ті дві структури, які однозначно мали б нести на собі цю профілактичну функцію, тому їх логічно об`єднати. А Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом – це той заклад, який в принципі на сьогоднішній день поступово втрачає потребу у виконанні своїх функцій, тому що хворі на СНІД – це хворі із поліорганною патологією, які потребують багатопрофільного лікування і вони мають надаватися на базах відповідних лікарень, яких у нас є предостатньо, – говорить начальник управління охорони здоров`я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук. 


Читайте також

На покращення якості медицини Рівненщини Світовий банк виділить 25 мільйонів


Подібний Центр громадського здоров'я є лише у столиці. Тому створення такої структури на Рівненщині може стати загальноукраїнським пілотним проектом. Попередньо Обласний центр громадського здоров'я планують поселити у приміщенні на 16-липня, 38. Разом з тим, Юрій Осіпчук зазначає, що при об’єднанні передбачається і певне скорочення штату. Хоча – каже, що незначне.

 

– Не передбачається велике скорочення, лише у межах існуючих вакансій, які також дадуть економію. Посади теж будуть скорочуватися, але відповідно людей переведуть на інші. Керівний склад теж зменшиться, оскільки не потрібно буде і далі утримувати три адміністрації. Але все це і  є та сама оптимізація, яку нині вимагає медична реформа в Україні.

 

Та поки це лише задум. Остаточне рішення щодо створення Обласного центру громадського здоров'я депутати прийматимуть на черговій сесії, яка, нагадаємо, відбудеться 2 червня.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews