Освітяни рухатимуть реформи в освіті разом з громадським сектором

04.06.2017 22:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти підписав ряд меморандумів про співпрацю з неприбутковими громадськими організаціями. 

Пропозицію щодо об’єднання зусиль заради підвищення якості освіти зініціювала ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради Алла Черній і знайшла активну підтримку в експертному та громадському середовищі.

1 червня було підписано Меморандуми про співпрацю між Рівненським ОІППО з однієї сторони та представниками інститутів громадянського суспільства з другої. Зокрема  –  з регіональним відділенням Асоціації міст України у Рівненській області, Відокремленим підрозділом «Центру розвитку місцевого самоврядування», Фундацією імені князів-благодійників Острозьких.

Після підписання меморандумів підписанти провели прес-конференцію, у якій взяли участь: Алла Черній – ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради; Тетяна Грещук – виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України у Рівненській області; Руслан Сивий – директор Відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Рівненській області; Руслан Краплич – голова Ради директорів Фундації імені князів-благодійників Острозьких; Василь Курилас – консультант з юридичних питань «Офісу реформ» у Рівненській області.

«Сьогоднішнє підписання Меморандумів – це початок активного періоду співпраці Інституту післядипломної педагогічної освіти з громадським сектором. Передбачається здійснити ряд пріоритетних заходів, спрямованих на досягнення позитивних результатів не лише для наших організацій, але й для об’єднаних територіальних громад, які очікують на нові моделі методичного сервісу. Вже найближчим часом ми їх презентуємо. Ми не зупиняємося і відкриті до подальшого розширення кола партнерів. Окремо звертаємося до громадських організацій, які працюють у сфері неформальної освіти: ми готові за допомогою власних функцій мультиплікувати ваші історії успіху в межах регіону», – повідомила Алла Черній.

null
Алла Черній

 

Згідно підписаних документів, в основі співпраці між РОІППО та НДО буде обмін інформацією і досвідом, здійснення наукової та практичної діяльності у сфері якісного рівня підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів, належного методичного супроводу педагогічної діяльності, модернізації навчального процесу та управління освітою в умовах децентралізації, впровадження кращих практик неформальної освіти, приведення освіти дорослих у відповідність до потреб ринку праці та кращих європейських зразків.

Директор Відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» у Рівненській області, Руслан Сивий, зазначив, що перед ОТГ сьогодні є виклики щодо управління системою освіти.

«Сьогодні ми побачили, що ті освітні питання, які ми постійно чуємо на місцях, може вирішити Рівненський ОІППО, як потужна науково-методична установа в області», – переконана виконавчий директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук.

Юридичний консультант «Офісу реформ» Василь Курилас розповів про те, що навчальні заходи для керівників ОТГ є системними, а сьогодні на часі такий захід з питань сфери освіти.

Голова Ради директорів «Фундації імені князів-благодійників Острозьких» Руслан Краплич поповнив бібліотеку Рівненського ОІППО виданнями організації щодо фандрейзингу та проектингу та наголосив, що освіта дорослих та інновації сьогодні є ключовими завданнями педагогічної діяльності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews