На Рівненщині понад 3,5 млн. грн. спрямують на пільгове молодіжне кредитування

06.06.2017 13:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Органи самоврядування у Рівненській області передбачили у місцевих бюджетах на 2017 рік кошти на пільгове молодіжне кредитування в обсязі понад 3,5 млн. грн. Про це повідомив директор Рівненського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Василь Шевчук.

Як зауважив Василь Шевчук, кошти на пільгове молодіжне кредитування передбачено у бюджеті міста Рівне у обсязі майже 3,44 млн. грн., а також у бюджеті Рівненської області у розмірі 127 тис. грн. При цьому, за словами Василя Шевчука, існує висока ймовірність збільшення видатків місцевих бюджетів на пільгове молодіжне житлове кредитування у 2017 році. 

«На Рівненщині спостерігається стійка тенденція до збільшення фінансування житлових програм за рахунок місцевих бюджетів, що є цілком природнім в умовах розширення повноважень органів місцевої влади. Так, у 2016 році місцеві бюджети Рівненщини переглядали обсяги фінансування житлових програм, які реалізує Держмолодьжитло. Завдяки чому видатки на пільгове молодіжне кредитування протягом минулого року були істотно збільшені. Крім того, у грудні 2016 року депутати Рівненської міської ради прийняли рішення про збільшення допустимого рівня фінансування міської програми забезпечення молоді житлом у 2017 році до 7,51 млн. грн., яке може бути здійснене за наявності відповідних коштів. Наразі проводяться активні переговори з органами місцевого самоврядування області щодо необхідності забезпечення житлом громадян через механізм надання пільгових довгострокових кредитів за рахунок коштів місцевих бюджетів. І ми маємо підстави розраховувати на збільшення видатків з місцевих бюджетів на програми забезпечення громадян житлом», – сказав директор Рівненського регіонального управління Держмолодьжитла.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews