У Рівному відбувся круглий стіл з приводу критичної екологічної ситуації з Басівкутським озером

07.06.2017 20:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Організували його депутати Рівнеради Микола Бляшин та Олександр Довжаниця. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук відомий рівненський громадський активіст Святослав Клічук.

З його слів, на круглий стіл запросили усі причетні служби, науковців, небайдужих мешканців міста. Обговорювали проблему біля двох годин – з цифрами, документами, проектами та пропозиціями, які Микола Бляшин ретельно записував. Подані пропозиції мають лягти в основу дорожньої карти по вирішенню проблеми.

В цілому висновки невтішні.

«Я належу, напевне, до невеликого відсотка рівнян, які ще до минулого року купалися в цьому озері, а цьогоріч уже не ризикую, – пише Святослав Клічук. – Купатися вже не можна, водойма не самовідновлюється, практично немає звернень в екоінспекцію зі скаргами на самовільні скиди нечистот, при тому, що усі місцеві знають, де хто какає.

Проблема виходить за межі Рівного, в поганому стані вода до нас приходить уже зі Здолбунова та Квасилова. Тому потрібно включатися і обласним депутатам».

Тож на це озеро можна витратити сотні мільйонів гривень, а толку з того буде небагато. Бо проблема системна, а відтак і рішення мають бути системними.

«Дуже хочу, щоб ситуація почала змінюватися. Чим зможу – готовий допомагати. За тендерами, як мінімум, прослідкую.

Треба якось мітлою відігнати тих, хто готовий несистемно тратити гроші, аби щось робити, без вивчення ситуації комплексно.

Але не можна й затягувати, водойма вже на грані того, що буде скоро болото» – каже Святослав Клічук.

«Вважаю, що саме подібні масштабні проекти – це те, чим мають займатися справжні місцеві депутати, – переконаний він. – За результатами їх реалізації, а не благодійності чи разових піар-акцій, пропоную судити про ефективність їхньої роботи».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews