У Бугринській ОТГ діє комунальне підприємство і видають газету

08.06.2017 12:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Бугринська громада на Рівненщині – одна з перших ОТГ, яка стала на самостійний шлях розвитку. На сьогодні її активісти вже демонструють власну спроможність до дій та перші успіхи.

Отримавши від держави субвенцію для розвитку, громада спрямувала ці кошти згідно пріоритетів стратегії розвитку.

null
Грузовий автомобіль тепер служить громаді

У пріоритет поставили підтримку навчальних закладів. І за кошти субвенції, а це 120 тисяч гривень, оновили матеріально-технічну базу Бугринського агротехнічного ліцею.

null
В агротехнічному ліцеї затишно...

– Ми отримали нові сучасні телевізори та сучасний комп’ютерний клас. Ті комп’ютери, які вивільнилися, можемо використовувати для індивідуальної роботи учнів. Тобто, матеріальна база дуже поповнилася. Планується ремонт приміщень для удосконалення матеріальної бази, – розповідає завуч Бугринського агротехнічного ліцею Алла Канюка.

null
У спортзалі тренажери

 

null
Діти у школі взимку не мерзнуть

З метою енергозбереження придбали для школи твердопаливні котли, що в рази зменшило використання газу в зимовий період.

А для комунального підприємства «Бугринський добробут» придбали грузовий автомобіль та трактор, якими тепер люди користуються і така діяльність дає надходження у місцевий бюджет громади.

Голова Бугринської об'єднаної територіальної громади Сергій Пилипчук, розповідаючи про ці перші успіхи, каже, що надалі активісти громади ставлять ще більш амбітні плани. Зокрема, планують перекрити дах у школі, що у селі Вільгір, та розпочати реконструкцію будинку культури під спортивну залу.

null
 

Ще у планах громади – ремонт доріг, питання покращення стану комунального підприємства «Бугринський добробут». У громаді є ще три населених пункти, вулиці яких неосвітлені, тож планують завершити розпочаті в цьому напрямку роботи.

null
Гласність і поінформованість - запорука успіху

Важливо те, що люди вирішили широко інформувати громаду про те, що робиться в їхніх селах. Тож про все, що діється в Бугринській громаді, можна прочитати у віснику «Голос громади». Його розповсюджують серед населення безкоштовно.

Як каже голова Сергій Пилипчук, видання – це своєрідний майданчик для спілкування.

За інформацією проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews