На вулиці Поштовій цього року знову буде свято

09.06.2017 19:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Свято вулиці Поштової в центрі Рівного відбувається вже традиційно четвертий рік поспіль. Його ініціаторка –рівненський історик-краєзнавець, працівниця Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук.

Вулиця Поштова – одна з найстаріших вулиць нашого міста, де ще залишилося трохи старих будівель і дух старовини живе у спогадах мешканців цієї вулиці та інших рівнян, які пам’ятають цей закуток Рівного в часи своєї далекої юності.

У цей день Рівне опиняється в 30-50-х роках минулого сторіччя. Це свого роду ретро-маскарад. Рівняни спеціально до нього готуються, пані й панночки вишукують капелюшки й шиють одяг, відповідно до моди тих років.

Ще Ретро-свято вулиці Поштової передбачає виставки раритетних речей, які ще можна знайти у скринях та різних закапелках власників старих будівель.

Виставляють свої вироби й народні умільці, картини – художники. Відповідна атмосфера того далекого вже від нас часу створюється співаками, вуличними музикантами. Звучать напівзабуті мелодії з минулого під гітару, баян чи акордеон. Мелодії не тільки українські, але й польські та єврейські – бо Рівне завжди було полікультурним містом.

А ще на гостей чекає запашна кава, любовно виготовлене печиво та канапки, німе кіно, танці під каштаном, фото на пам'ять. Традиційно свято влаштовують на Петра й Павла. Цьогоріч ретро-день на вулиці Поштовій відбудеться у неділю, 16 липня. Але рівняни, гості та музиканти вже до нього готуються.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews