На Рівненщині вже створено три госпітальні округи, на часі –формування госпітальних рад

11.06.2017 11:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині триває процес реформування медичної галузі. Три госпітальні округи вже створили і тепер на часі створення госпітальних рад.

Про цей етап реформи говорили на засіданні експертної робочої групи з питань реформування сфери охорони здоров'я.

Наголосили на тому, що створити госпітальні ради треба створити в якомога швидкі терміни, бо від їх комлектації кадрами та від того, як ці кадри спрацюють і залежить успіх реформи. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

– Госпітальні ради, що будуть створені в кожному з округів, – це майданчики для переговорів, для прийняття рішень. Важливо, аби до їх складу делегували не лише медиків. Хоча у радах мають бути і юристи, й представники громадськості. Пам’ятайте, що перша госпітальна рада, утворена в області, матиме бонуси від Уряду у вигляді додаткового фінансування, – звернулась до присутніх заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Під час засідання йшлося і про те, що необхідно роз’яснювати людям суть реформи. Щоб населенню було зрозуміло, що реформа  в галузі охорони здоров’я покликана забезпечити своєчасну, доступну і якісну медичну допомогу й щоб не створювалися міфи та не поширювалися для збурення населення.


– Ми повинні зробити все, щоб жоден медичний заклад в області не закрився. Головною умовою реформи є якісні послуги. Тож у медзакладах усіх рівнів треба створити максимально якісні умови для їх надання. Тоді лікар зможе реалізувати себе як фахівець, а люди отримають належне лікування, – акцентувала заступник голови ОДА.Як наголосила Світлана Богатирчук-Кривко, у процесі реформування не повинна закритися жодна лікарня.

Говорили на засіданні і про оптимізацію діяльності комунальних медичних закладів і ліжкового фонду. Члени експертної робочої групи спільно з представниками місцевих громадських організацій обговорили першочергові кроки у вирішенні питання організації паліативної та хоспісної допомоги.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews