На Рівненській АЕС вже в цьому році будуватимуть енергоблок №5

11.06.2017 12:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Днями на засіданні НАЕК «Енергоатом» у Києві аналізували проект будівництва енергоблоку №5 Рівненської АЕС, який був розроблений спеціалістами-атомниками минулого року. Як повідомляє Північ-інфо енергоблок №5 має стати заміщуючою потужністю після завершення у 2030-2031 роках термінів експлуатації на РАЕС енергоблоків №1 та №2.

Новий енергоблок повинен споруджуватися за сучасним проектом, який відповідає всім передовим вимогам безпеки. Атомники переконані, що розпочинати вибір майбутньої реакторної установки необхідно вже зараз, у цьому році.

Наразі, серед типів реакторів, які розглядаються – американської компанії Westinghouse, спільна розробка компаній «AREVA» і «Mitsubishi Нeavy Industries» та корейської КЕРСО. За словами представників РАЕС, російські виробники не розглядаються.

Будівництво нового блоку РАЕС дозволить залучити інвестиції в область й замістити такі енергоносії, як газ і вугілля.

Рада НАЕК «Енергоатом» проект спорудження енергоблоку №5 схвалила. Тож на часі – підготовка документів та узгодження їх різними державними відомствами, – інформує Рівненська АЕС.

Нагадаємо, що Рівненська АЕС ще від початку планувалася шестиблочною з проектною потужністю 4835 МВт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews