Визначено переможців військово-патріотичної гри «Джура» або «Сокіл»

13.06.2017 20:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Протягом чотирьох діб на території Рівненського військового полігону та лісового масиву поблизу с. Олександрія Рівненського району було проведено ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» або «Сокіл».

Учасниками гри стали 17 роїв із Березнівського, Гощанського, Рокитнівського, Зарічненського, Дубровицького, Рівненського, Здолбунівського, Костопільського, Дубенського, Сарненського, Острозького районів, міст Дубна, Острога, Рівного та Бугринської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомила Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

null
Фото прес-служба ОДА

Школярі демонстрували навички стройової підготовки, долання смуги перешкод, знання з історії козаччини та українських військових формувань різних епох, безпеки життєдіяльності тощо.

null
Як іти козацькими стежками - думали й вирішували

Найскладнішою та найцікавішою, за словами учасників, була гра на місцевості «Козацькими стежками», під час якої довелось виконати чотирьохкілометровий марш-кидок, подолавши природні перешкоди. А перешкоди неабиякі: «розмінування» території, викриття снайперських засідок, знищення вогневої цілі, підготовки стрілецької зброї до бою.

null
Вправлялись і у розбиранні та складанні зброї

Окрім того, учасники гри випробували свої сили на «Смузі перешкод розвідника» та ознайомились із військовою технікою.

null
Надавати першу допомогу мають уміти всі

Не менш важливими були ті етапи змагань, у яких переважали виховні моменти. Зокрема, конкурси «Добре діло», «Соціальна реклама», «Таборування» та «Конкурс кашоварів».

null
Долання смуги перешкод

За результатами змагань журі визначило трійку переможців. Перше місце посів рій «Соколи» Костопільського району, друге – рій «Січ» м. Рівне, третє – рій «Бугринці» Бугринської об’єднаної територіальної громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews